De ce nu vrea liberalul Marius Bălaşa să-şi supună candidatura la Primăria Slatina validării BPJ

Candidatul impus de deputatul Gigel Ştirbu să reprezinte PNL în cursa electorală pentru funcţia de primar al Slatinei, Marius Bălaşa, s-a contrazis de mai multe ori, joi, într-o conferinţă de presă, atunci când a fost întrebat de ce nu a fost validat şi de Biroul Permanent Judeţean, forul în care fostul PDL şi vechiul PNL au paritate.
 
Marius Bălaşa a spus, pe de o parte, că în partid s-a luat decizia ca toţi candidaţii la funcţia de primar în municipii de judeţe să fie validaţi direct de către Biroul Naţional al partidului. Întrebat, apoi, de ce, dacă în PNL există această decizie, candidatura sa a fost validată în Biroul Municipal al PNL Slatina şi în Comitetul Judeţean Executiv. „S-a considerat că e bine să se treacă prin aceste organisme aflate la baza organizaţiei”, a răspuns, contrazicându-se, Bălaşa.
 
Adevărul este cu totul altul. Impus de deputatul Gigel Ştirbu, ca protejat al său, să candideze din partea PNL la Primăria Slatina împotriva voinţei majorităţii membrilor, Marius Bălaşa, clasat pe primul loc într-un sondaj de opinie despre care există informaţii că ar fi fost falsificat, se fereşte să se supună validării Biroului Permanent Judeţean pentru că susţinătorii săi nu deţin majoritatea în acest organism. Candidatura sa ar fi fost validată în Biroul Local al PNL Slatina, deşi se ştie că şi acolo există suspiciuni de fraudă la nivelul procesului-verbal de şedinţă, şi în Biroul Judeţean Executiv, de unde, atunci când s-a pus problema validării sale, aproape jumătate dintre membrii organismului au părăsit întrunirea. 
 
Această candidatură nu a fost întărită la nivelul PNL Olt o dată cu trecerea timpului. Din contra, figuri importante ale partidului au decis să părăsească rândurile liberalilor. Fostul co-preşedinte al PNL Slatina Sorin Brătoi a trecut la PSD, după ce a renunţat şi la calitatea de consilier local, declarând că „nu mă mai regăsesc în partid şi nici nu îmi irosesc potenţialul şi experienţa politică pentru cauze pierdute” şi că „PNL Olt, şi mai ales PNL Slatina, este un pacient irecuperabil”. 
 
După ce la conducerea vechiului PNL a fost numit preşedinte interimar deputatul Gigel Ştirbu organizaţia a fost părăsită, printre alţii, de Dănuţ Codan, fost lider al PNL Slatina, Ioan Ciugulea, fost preşedinte al organizaţiei judeţene, şi Cătălin Rotea, fost prefect propus de liberali şi fost secretar general al PNL Olt.
 
Întrebat şi dacă este posibil să nu fie validat de Biroul Naţional al partidului, Marius Bălaşa a lăsat să se înţeleagă faptul că orice este posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here