Scriitorul şi jurnalistul slătinean Nicolae Tiţa s-a stins din viaţă, marţi, răpus de o boală necruţătoare

Scriitorul şi jurnalistul slătinean Nicolae Tiţa s-a stins din viaţă, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, după o lungă şi grea suferinţă generată de o boală necruţătoare, informează OLT-ALERT, citând surse medicale. Decesul a survenit la doar trei zile după ce colegul nostru a împlinit vârsta de 54 de ani.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al spitalului din Slatina, medicul Cornel Moisă. „Aşa este, domnul Tiţa a decedat astăzi, 5 ianuarie, în Terapie Intensivă. Se afla la noi în spital de câteva zile”, a declarat dr. Cornel Moisă.
 
Nicolae Tiţa avea 54 de ani şi era tatăl unei fetiţe minore şi a altor doi copii dintr-o căsătorie anterioară. De câţiva ani buni el suferea de cancer. 
 
Nicolae Tiţa s-a născut în 2 ianuarie 1962, în localitatea Poboru, judeţul Olt. A debutat ca jurnalist în 1994, la săptămânalul Anotimp Magazin, înfiinţat în acelaşi an de Călin Jipa (şi el decedat în urmă cu peste un deceniu), până în 2002, ocupând funcţia de redactor-şef. În 2002 şi-a înfiinţat propria publicaţia, Santinela. 
 

Nicolae Tiţa a fost însă mai întâi scriitor, punându-şi numele pe câteva volume de proză de factură fantastică, în genul lui Vasile Voiculescu. De-a lungul anilor el a obţinut 23 de premii literare naţionale, la festivaluri-concursuri de profil. Printre acestea se numără Marele Premiu „Dimitrie Bolintineanu” (1996), Premiul „Marin Preda” (1999), Premiul „Eusebiu Camilar” (1999), Premiul „Pavel Dan” (1999), Premiul I la Concursul „Mihai Eminescu” (1997).

Printre volumele publicate se numără „Blestemul” (proză, Fundaţia Scrisul Românesc, Craiova, 1998), „Cronici albastre”, (eseuri şi cronici literare, Editura Anotimp, Slatina, 2000) şi „Fisură în real”, proză, Editura „Alutus”, Slatina, 2001).

Trupul neînsufleţit al scriitorului a fost depus de familie la capela Bisericii „Sfântul Mina” din Slatina (zona Zahana). El va fi înmormântat joi, la prânz, în cimitirul Strehareţi din Slatina.

Dumnezeu să-l odihnească!

2 COMENTARII

  1. DOAMNEEE, PARCA NU SE MAI OPRESTE ! CU PUTINA VREME IN URMA SE DUSE vAIMAN, CU UN SIR D E INTREBARI RAMASE IN URMA SI DURERE CAT CUPRIDE. ACUM O JUMATAT D EORA MA SUNA ROMICA PREOTEASA SI SPUSE DE NICU TITA, CE POT S A MAI SPUN, CUVINTELE-S DE PRISOS, POATE DOAR FAPTUL CA ORI D E CATE ORI MA SIMT OBOSIT IAR OCHII MI SE,ODIHNESC PE SCOARTA UNUI COPAC VIGUROS, GAMDUL ARE SA MA DUCA MEREU LA NICU TITA, PENTRU CA EL IMI SPUNEA, CAND MA VEDEA OBOSIT. „VEZI MARINE, REAZEMA-TE DE SCOSRTA COPACULUI SI AIS A VEZI CUM TOATA OBOSEALA TI SE SCRUGE PRIN VARFUL DEGETELOR” ASA ESTE NICULE, ORI D ECATE ORI AM S AFAC ACEST LUCRU, MA VOI GANDI LA TINE, ASA ERAI SI TU, UN VOPAC VIGUROS, REAZEM AL MULTOR COLEGI DE BREASLA, CU UN GAND F RUMOS SI O VORBA DE INCURAJARE. DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA-N PACE SI SA STAI DE SANTINELA INTRE BINE SI FRUMOS, INTRE DULCE SI AMAR, LA AMURG D E SEARA, PRINVIND LA NOI UM NE ZBATEM IN ZONA CREPUSCULARA A NEPUTINTEI NOASTRE DE A RECUNOASTE VALORILE!

  2. Dumnezeu sa aiba grija de sufletul unui om bun!Pleaca mult prea devreme dintr-o lume impura si ingrata pe care s-a straduit sa o schimbe pana cand si-a dat ultima suflare.A fost una dintre santinelele presei oltene. Ne va scrie de aici inainte doar „Cronici Albastre”… Cultura olteana pierde un spirit lucid care s-a straduit sa aprinda lumina pentru cei care traiesc in bezna ignorantei. S-a intors acum Acasa la Poboru natal de care povestea cu dragoste … Candela amintirilor noastre ramane pururea aprinsa. Sincere condoleante familiei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here