Şcoli şi grădiniţe închise, luni, în judeţul Olt din cauza ninsorii şi a lipsei de electricitate / UPDATE ora 16.00

UPDATE: Nunărul şcolilor care luni vor rămâne închise s-a ridicat la 27, informează OLT-ALERT, pe baza unltimei actualizări a situaţiei transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean la ora 16.00. Este vorba de şcoli din Vitomireşti, Grădinari, Cezieni, Bărăşti, Coloneşti, Valea Mare, Cungrea, Oporelu, Dobroteasa, Priseaca, Verguleasa, Vultureşti, Obârşia, Vădastra, Bobiceşti, Curtişoara, Brastavăţu, Găneasa, Topana, Morunglav, Vităneşti, Tătuleşti, Optaşi, Teslui, Pleşoiu, Alunişu şi Leleasca. „Motivul suspendării cursurilor îl constituie deficienţele la reţeaua electrică şi imposibilitatea încălzirii şcolilor. Situaţia este în actualizare. Se depun toate eforturile pentru remedierea problemelor”, a declarat, pentru OLT-ALERT, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Felicia Man.

ŞTIREA INIŢIALĂ: 

Cursurile şcolare vor fi suspendate luni în şapte localităţi din Olt, din cauza ninsorii abundente, informează OLT-ALERT. Unităţile şcolare care vor rămâne închise sunt izolate şi nu mai sunt alimentate cu energie electrică.

Este vorba de şcolile şi grădiniţele din localităţile Cezieni şi Grădinari, Brebeni, Valea Mare, Piatra Olt, Coloneşti şi Bărăşti, unde preşcolarii şi elevii vor sta, luni, acasă, potririvt inspectorului şcolar general Felicia Man. La Cezieni şcoala şi grădinţila sunt situate în zone izolate unde copiii nu vor putea ajunge. De asemenea, primarul localităţii a anunţat că în zonă reţelelele electrice sunt căzute şi că nu se poate asigura încălzirea sălilor de studiu.

Din informaţii primite până duminică dimineaţa, doar două şcoli din Olt ceruseră suspendarea cursurilor, cele de la Cezieni şi Grădinari. Asta pentru ziua de luni deocamdată. La Cezieni am vorbit cu domnul primar, care spune că nu au curent de foarte mult timp, nu au cum să facă ore că este toată zona cu reţelele electrice căzute. Nu au cum asigure căldură şi sunt şi într-o zonă izolată acolo. Mai au şi o grădiniţă izolată. deci toate structurile de la Şcoala Gimnazială Cezieni nu vor face cursuri. Şi la Grădinari va fi la fel luni”, a declarat, pentru OLT-ALERT, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

Ulterior, numărul localităţilor ale căror autorităţi au solicitat ca luni şcolile să rămână închise a crescut la şapte. De altfel, numărul acestora se află într-o continuă dinamică. „Numărul localităţilor se schimbă continuu, pentru că în majoritatea cazurilor este vorba de lipsa energiei electrice, dar în unele localităţi problemele se remediază, în altele asemenea probleme apar”, a mai spus Felicia Man.

O nouă actualizarea a acest capitol se va face î jurul orei 14.00, potrivit şefei IŞJ Olt.

Judeţul Olt se află, de sâmbătă seară, sun cod galben de ninsori şi viscol. Mai multe localităţi au rămas, parţial, fără enegie electrică din cauza avariilor produse la reţelele de distribuţie de zăpada abundentă căzută. „La ora 17.00, operatorul care se ocupă cu distribuţia energiei electrice ne-a comunicat faptul ca sunt 19 localitati ( comune si orase ) care sunt nealimentate partial cu energie electrica.  17 echipe se afla in teren pentru a remedia defectiunile, 195 de puncte de transformare fiind afectate de fenomenele meteo”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

 

În Slatina şi Caracal mai multe autoturisme parcate au fost avariate de crengi groase desprinse din copaci sub greutatea zăpezii.

Până la această oră nu există drumuri naţionale sau judeţene blocate. De altfel, în judeţ intervin 132 de utilaje de deszăpezire, 36 pe cele şase tronsoane de drum naţional care străbat judeţul Olt (în total peste 300 de km) şi 96 de utilaje pe cei peste 950 de km de drum judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here