Dumitru Crăciunică e posibil să obţină susţinerea tuturor partidelor mici pentru candidatura sa la Primăria Slatina

Consilierul judeţean Dumitru Crăciunică, ales pe listele PP-DD, care nu vrea să adere la fuziunea partidului cu UNPR şi care a anunţat încă de anul trecut că intenţionează să candideze la funcţia de primar al Slatinei, fie din partea unei formaţiuni politice, fie din cea de independent, a declarat, miercuri, pentru OLT-ALERT, că se află în discuţii cu reprezentanţii partidelor mici care au organizaţii în Olt, pentru a obţine susţinere în cursa electorală la alegerile locale.

Întrebat dacă îşi menţine decizia de a candida la Primăria Slatina, Dumitru Crăciunică a declarat nu doar că îşi menţine această hotărâre, dar că se află în discuţii avansate cu reprezentanţii locali ai tuturor partidelor mici, precum PNŢCD sau UPSC, pentru a le obţine susţinerea în cursa electorală.

„Suntem în aceste discuţii de ceva vreme şi este foarte posibil să ajungem la o înţelegere. Încerc să le explic partenerilor de discuţii importanţa unei contraponderi la PSD, adică faptul că, dacă mergem în alegeri fiecare pe cont propriu, o să ia fiecare un număr de voturi, pe când dacă ne-am uni, am strica calculele contracandidaţilor noştri. Ba, mai mult, este posibil să câştigăm mandatul de primar, pentru că azi, în 2016, opţiunile electorale ale populaţiei s-au cristalizat, a crescut nevoia fiecăruia de a avea reprezentanţi curaţi, puşi în slujba oamenilor şi nu invers. Transformarea aceasta s-a simţit din plin în stradă, atunci când strada a dat jos un guvern; din păcate, totul după o catastrofă, cea de la Colectiv. În fine, asta încerc să le explic celor din celelalte partide cu care am deschis discuţie, că doar uniţi putem schimba ceva în Slatina”, a declarat Dumitru Crăciunică.

Alesul judeţului a avut un comentariu şi la candidatul PNL la Primăria Slatina, Marius Bălaşa, care, în opinia consilierului judeţean, dă de pe acum semne că va face o campanie departe de ceea ce înseamnă o competiţie electorală normală. „Acest domn se află deja în campanie electorală, încălcând grav legislaţia în domeniu. Atât ştie, atât poate. L-am invitat la o discuţie între patru ochi, să văd şi eu cine este, ce vrea şi ce poate, la o discuţie deschisă şi onestă, deci; n-a venit. În schim bagă flyere în cutiile poştale şi lansează mesaje electorale în afara cadrului legal”, a mai declarat consilierul judeţean.

Dumitru Crăciunică are dublă cetăţenie, română şi germană, şi este funcţionar public de 27 de ani la primăria din Bochum, Germania. Într-un interviu acordat OLT-ALERT, acesta a explicat în ce constatu diferenţele majore în adminsitraţia publică din românia şi cea din Germania. Cu toate acestea, el îşi exprimă încrederea că românii sunt capabili să-şi depăşească statutul actual şi să-şi identifice potenţialii reprezentanţi care sunt animaţi de intenţii bune în privinţa dezvoltării reale a comunităţilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here