Ghenciu rămâne fără afacerea din Aleea Macului. Primăria Slatina îi retrage dreptul de folosinţă asupra străzii

Omul de afaceri slătinean Cristian Ghenciu, care controlează toate pieţele şi târgul de săptămână din Slatina, va rămâne fără afacerea din strada Aleea Macului, din zona Zahana, după ce consilierii locali şi-au dat, marţi, avizul, ca primăria să-i retragă acestuia dreptul de folosinţă asupra străzii care făcea obiectul unei prevederi din contractul de concesiune a Pieţei Zahana.

Aleşii Slatinei au luat această decizie în urma repetatelor revolte ale cetăţenilor din Aleea Macului, care se plâng de zgomot şi aglomerare din cauza chioşcurilor în care vând comercianţii evacuaţi din fostul bazar de pe Toamnei şi care pltesc taxă firmei controlate de Ghenciu, SC Prima Piaţă 2000 SA, cea care în urmă cu şase ani a concesionat pieţele şi târgul de săptămână din municipiul-reşedinţă de judeţ, urmare a sprijinului dat de primarul de atunci al oraşului, Darius Vâlcov. Comerţul va fi interzis pe strada cu pricina, chioşcurile urmând să fie mutate pe strada Textilistului.

SC Prima Piaţă 2000 SA a fost amendată, anul trecut, de primărie, autorităţile punându-i în vedere celui care controlează compania să demoleze toate chioşcurile pe motiv că nu a respectat legislaţia în vigoare. Ghenciu nu s-a supus, însă, solicitării primăriei şi a atacat în instanţa de judecată amenda. Procesul se află pe rolul Judecătoriei Slatina, următorul termen în dosarul 3304/207/2015 fiind stabilit pentru data de 18 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here