Bugetarii olteni care au plătit bani grei pe procese pentru reîntregirea salariilor fluieră a pagubă. Nu şi avocata lor

După ce a băgat în buzunar sute de milioane de lei vechi de la sute de funcţionari publici din Olt, prostiţi în faţă că îşi vor recupera cele 25 de procente salariale tăiate de Guvernul Boc în 2010, avocata Florina Vladu pierde pe bandă rulantă procesele în instanţă. Între timp, după ce, anul trecut, a încasat onorariile, femeia şi-a cumpărat o cotă parte din terenul de 7.500 mp situat pe malul Oltului, lângă Barajul Slătioara, acolo unde procurorul Liviu Bălan şi fostul director al Ansamblului folcloric „Doina Oltului”, Costinel Alecsandrescu, cercetat în prezent pentru delapidare şi fals, dar şi directorul adjunct al aceleiaşi instituţii artistice, Cristian Ivan, au pus bazele unei afaceri promiţătoare, blocată, deocamdată, de Primăria Slatina pentru lipsa autorizaţiei de construcţie.

Cei peste 200 de clienţi ai avocatei Florina Vladu, funcţionari publici din instituţiile subordonate Consiliului Judeţean Olt, precum şi din cadrul acestuia, au primit prima veste proastă anul trecut de la Tribunalul Olt, magistraţii acestei instanţe respingând, rând pe rând, cererile reclamanţilor. Aceştia au declarat, prin avocată, recurs împotriva hotărârilor instanţei, adresându-se Curţii de Apel Craiova, de unde nu vin deloc semnale bune, întrucât un prim recurs a fost respins. Este vorba de dosarul 516/104/2015, în care recursul declarat de angajaţii Consiliului Judeţean a fost respins definitiv, lucru de care au avut parte funcţionarii de la Muzeul Judeţean Olt, dar şi cei de la Şcoala de Arte, singurii care au ales să meargă pe mâna unui alt avocat.

De altfel, nici nu se pot petrece lucrurile altfel, pentru că nici un astfel de proces nu a fost câştigat în România după ce Curtea Constituţională a decis, în 2012, că măsura luată de Guvernul Boc în 2010 a fost una constituţională, respingând excepţia de neconstituţionalitate cerută într-un proces similar. Mai mult, două cauze de acest gen au ajuns şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), care a dat decizie de inadmisibilitate. Într-un asemenea context, cel care are de câştigat este doar avocatul. Şi nu doar el, pentru că sutele de funcţionari olteni au fost iluzionaţi de câţiva colegi de-ai lor să înceapă acest război în instanţă, pe acest val al dorinţelor provocate apărând, la un moment dat, şi avocata Florina Vladu, care, imediat după ce şi-a încasat onorariile, într-o declaraţie către OLT-ALERT îşi exprima ea însăşi îndoiala că va câştiga aceste procese.

„Eu garanţii nu le-am dat la nici unul pentru că nu pot să le dau garanţii. Ce să le spun oamenilor? Domnule, sigur câştigăm că sunt eu Gheorghe Dracu’? E absurd. Dar mi-aş dori să creăm un precedent, pentru că şi eu am în familie funcţionari. În 2012 s-au mai judecat astfel de cauze, dar acum instanţele nu înseamnă că vor avea acelaşi punct de vedere. Eu nu pot să garantez. Eu am fost contactată de nişte clienţi să demarăm procedura de judecată. Am căutat să vedem dacă putem ocoli procedura de prescripţie, iar mai departe ce va hotărî legea”, le spunea, anul trecut, jurnaliştilor de la OLT-ALERT, Florina Vladu.

Ea a încasat circa 300 de milioane de lei vechi. La scurt timp, avocata a intrat în afaceri, cumpărând o cotă parte din terenul de 7.500 mp de pe malul Oltului, în zona Barajului Slătioara, unde procurorul Liviu Bălan, împreună cu fostul director al Ansamblului folcloric „Doina Oltului”, Costinel Alecsandrescu, cercetat, în prezent, de procurorii Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual, dar şi cu directorul adjunct al ansamblului, Cristian Ivan, au pus de-o afacere promiţătoare, cu încălcarea legii însă. Acolo a apărut peste noapte un imobil în care ar urma să funcţioneze un local unde vor fi organizate evenimente festive, dar şi activităţi de club. Asta dacă lucrările blocate de Primăria Slatina pentru lipsa autorizaţiei de construcţie vor fi reluate, pentru că investiţia nu este văzută cu ochi buni nici de Hidroelectrica, reprezentanţii acesteia susţinând că se încalcă legislaţia privin siguranţa barajelor.

Între timp, în rândurile funcţionarilor publici perdanţi a mai apărut o provocare, aceea de a-şi câştiga în instanţă tichetele de vacanţă neacordate bugetarilor nici în 2016. Altă afacere?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here