Olt: Lovit de mai multe ori cu bâta şi securea, un bărbat a supravieţuit miraculos 

Un bărbat din localitatea olteană Radomireşti a supravieţuit miraculos după ce vecinul său l-a lovit năprasnic cu bâta în cap, apoi cu un topor în mai multe zone ale corpului. El a rămas, totuşi, cu o infirmitate posttraumatică. După ce a fost lăsat liber mai bine de trei luni de zile, făptaşul a fost reţinut, în sfârşit, de procurori, fiind prezentat Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preventivă.
Agresiunea s-a petrecut în urmă cu peste trei luni, la începutul lui decembrie 2015. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în urma unor discuţii contradictorii şi pe fondul consumului excesiv de alcool, unul dintre bărbaţii implicaţi, nemaistăpânindu-şi nervii, i-a aplicat vecinului său o lovitură năprasnică cu o bâtă în cap. Victima şi-a pierdut cunoştinţă, căzând la pământ. Între timp, bătăuşul a renunţat la bâtă, aducând din locuinţa sa o secure pe care a repezit-o spre capul celui căzut la pământ. Acesta a parat cum a putut mai bine lovitura cu braţul, lucru care l-a enervat şi mai mult pe agresor, care a pornit o ploaie de alte lovituri cu securea pe unde a nimerit.
În urma leziunilor suferite, victima a avut nevoie de aproape două luni de îngrijiri medicale. „În urma loviturilor aplicate, victima VN a prezentat infirmitate posttraumatică, reprezentată de eschilectomia craniană, iar leziunea traumatică de la nivelul antebraţului stâng a constituit leziune de autoapărare”, spun procurorii.
După circa trei luni în care făptaşul a fost lăsat liber, el a fost reţinut luni de procurori, care l-au prezentat, marţi, Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru tentativă de omor calificat.
„Reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, în cursul zilei de marţi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile”, se precizează într-un comunicat de presă al Parchetului.
Dacă va fi găsit vinovat, agresorul riscă ani grei de puşcărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here