Medicii specialişti contestă alegerile de la Colegiul Medicilor Olt

Luni seară s-a încheiat o nouă etapă în cadrul alegrilor Consiliului Judeţean al Colegiului Medicilor Olt. La cel de-al doilea tur de scrutin s-au prezentat 442 de membri cu drept de vot, din totalul de 735. Medicii specialişti contestă corectitudinea acestor alegeri.

În urma numărării voturilor, din cei 26 de candidaţi, pentru cele 13 posturi disponibile în Consiliul Judeţean au fost aleşi actualul preşedinte al CM Olt, Marinache Costache, cu 241 de voturi, Viorel Rădulescu, cu 201 voturi, Renică Diaconescu, cu 190 de voturi, Emilia Răileanu, 187, Mihai Ungureanu, 187, Cornelia Dumitrescu, 176, Cătălina Buzărnescu, 169, Marcel Popa, 168, Liviu Radu, 162, Gabriel Chiriac, 158, Radu Stoica, 155, Ecaterina Buzău, 154, şi Ileana Mihăilescu, cu 152 de voturi. Având în vedere că şapte dintre cei 13 membri sunt medici de familie, monopolul acestora în cadrul Colegiului Medicilor nu a fost încă stopat.

Însă, lucrurile nu sunt încheiate. Medicii specialişti spun că la numărarea voturilor s-au întâmplat şi chestiuni necurate. O parte dintre cei care au candidat pentru unul dintre cele 13 posturi în Consiliul Judeţean spune că va contesta alegerile în termenul legal. Aceştia spun că peste 30 de buletine de vot au fost anulate pe motiv că nu aveau aplicată ştampila Colegiului Medicilor Olt.

„Observatorii ne-au comunicat că 32 de buletine de vot fost anulate pentru că nu aveau ştampila de control a Colegiului. Întâmplător sau nu, pe acele buletine cel mai mare număr de voturi îl aveau medicii specialişti, dar aşa s-au asigurat că acele voturi nu ne vor reveni. Tot observatorii ne-au spus că, la un moment dat, medicii care au venit la vot nu au mai fost trecuţi în tabelul de prezenţă şi au fost trimişi în cabinele fără să li se treacă numele. Nu este exclus ca o persoană să fi votat de mai multe ori, pentru că observatorul care ne-a sesizat această problemă spune că unele figuri îi păreau cunoscute, posibil să mai fi votat duminică sau chiar ieri. Vom face contestaţie şi dacă este nevoie vom merge până în instanţă. Este clar că nu se vrea corectitudine. Şi-au luat toate măsurile”, spune unul dintre candidaţi, iritat de tot ceea ce se întâmplă în cadrul Colegiului Medicilor Olt.

Preşedintele Comisiei Electorale, medicul Adrian Jidovu, admite că unele dintre buletinele de vot au fost anulate pentru că lipsea ştampila CM.

„Au fost 35 de buletine de vot anulate. Au fost unele care nu aveau ştampila de control, altele nu aveau ştampila de vot aplicată unde trebuie. În termenul de 48 de ore de la afişarea rezultatelor orice candidat poate depune contestaţie”, a declarat Adrian Jidovu.

Sursa: Gazeta Nouă (autor: Diana Berbecaru)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here