Scandal: Candidatul ALDE la Primăria Corabia, Ştefan Pârlea, va candida de la… PNL

PNL Olt i-a retras candidatura Ioanei Gherghiţă la Primăria Corabia, locul acesteia fiind luat de Ştefan Pârlea, care a renunţat la ALDE, din partea căruia urma să candideze pentru aceeaşi funcţie. Pârlea reintră, astfel, în partidul care în urmă cu patru ani i-a retras sprijinul politic, făcându-l să-şi piardă calitatea de consilier local. Întoarcerea sa în PNL naşte, însă, tensiuni. Consilierul judeţean Gheorghe Ciucu afirmă nu doar că nu îl va susţine pe Pârlea, dar nici măcar nu îl va vota.

La doar câteva zile după ce a urcat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Slatina alături de liderii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, veniţi în Olt pentru lansarea candidaţilor la funcţiile de primar şi consilier, Ştefan Pârlea, el însuşi candidat al acestui partid la funcţia de primar în Corabia, a părăsit Alianţa Liberalilor şi Democraţilor în favoarea PNL, partidul din partea căruia a mai candidat în 2012, când a pierdut cursa spre primărie, şi care, ulterior, i-a retras sprijinul politic, făcându-l să piardă şi calitatea de consilier local. El a fost anunţat ca nou candidat în şedinţa Biroului Politic Local de miercuri, chiar de Ioana Gherghiţă, stabilitră iniţial pentru această candidatură şi care a spus că se retrage.

Potrivit surselor noastre, Ştefan Pârlea a reintrat în PNL atras de co-preşedintele liberalilor olteni, Gigel Ştirbu, şi de prietenul acestuia, Ion Moisescu, preşedintele PNL Scorniceşti, care i-au dat şansa să mai candideze o dată la primărie în locul Gherghiţei Ioana, stabilită iniţial pentru această candidatură şi care îşi depusese la partid tot dosarul pentru candidatură.

Reîntoarcerea lui Ştefan Pârlea în rândul liberalilor naşte însă tensiuni mari în PNL Corabia. În cadrul şedinţei Biroului Politic Local în care a fost anunţată candidatura lui Pârlea, consilierul judeţean George Ciucu, membru în Comitetul Judeţean Executiv, a anunţat nu doar că nu îl va susţine pe Ştefan Pârlea, dar că nici nu îl va vota. Întrebat de OLT-ALERT ce crede despre această achiziţie, Ciucu a declarat că „dacă la funcţia de primar ar candida Ioana Gherghiţă, partidul ar câştiga şase consilieri locali la Corabia, în vreme ce prin candidatura lui Pârlea vom lua cel mult trei posturi de consilier”.

„Ce politică să faci cu un om de 70 de ani care are şi insuccese în spate?”, se întreabă Gheorghe Ciucu. Întrebat, de asemenea, cum ar reacţiona dacă Pârlea l-ar exclude din partid, ţinând cont că, în PNL, candidatul la primărie este şi preşedintele organizaţiei locale, Gheorghe Ciucu a spus ameninţător: „Să îndrăznească el aşa ceva, doar să îndrăznească”.

Fost primar al oraşului Corabia vreme de patru ani, în legislatura 2004 – 2008, din partea PDL, Ştefan Pârlea a candidat pentru încă un mandat în 2012. A pierdut alegerile, câştigându-şi, totuşi, dreptul la postul de consilier local. L-a pierdut, însă, şi pe acesta, după ce PNL i-a retras sprijinul politic.

Contactat de OLT-ALERT pentru o declaraţie pe subiectul Pârlea, preşedintele executiv al ALDE Olt, Ioan Ciugulea, a spus că organizaţia de la Corabia a rămas în picioare şi că există alte variante pentru candidatura la primărie.

„Nu ştiu ce i-au promis cei de la PNL (lui Ştefan Pârlea – n.r.) de l-au făcut să ia o asemenea hotărâre, să meargă la un partid care l-a dat afară. Nu ne afectează plecarea lui, pentru că organizaţia a rămas în picioare şi avem alte variante pentru candidatura la primărie”, a declarat Ioan Ciugulea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here