Consilierul Judeţean George Ciucu: Nu plec din Partidul Naţional Liberal

Întrebat, în contextul plecării din PNL a doi colegi ai săi, membri importanţi ai partidului, dacă este posibil să părăsească şi el această formaţiune politică traversată, în Olt, de mari tensiuni generate de liderii vechilor liberali, consilierul judeţean Gheorghe Ciucu a declarat, luni, sec, că el nu va părăsi niciodată partidul. 

„Nu plec din partid, nici vorbă de aşa ceva. Nu s-a pus nici o secundă problema plecării mele din PNL. Sunt de 20 de ani în acest partid, am fost în PD, apoi în PDL, iar acum în PNL. Aş putea spune că aici este a doua mea familie”, a spus Gheorghe Ciucu.

Săptămâna trecută, Gheorghe Ciucu s-a arătat extrem de supărat că a fost înlocuit candidatul partidului la funcţia de primar al oraşului Corabia, Ioana Gherghiţă, cu traseistul politic Ştefan Pârlea, anunţat oficial, nu demult, candidat la aceeaşi funcţie din partea ALDE. Nervos pe moment, Ciucu a declarat că nu îl va susţine pe Pârlea, pe care tot el l-a ajutat, în 2004, să ajungă primar al oraşului.

Săptămâna trecută, aceeaşi măsură, de înlocuire a unui candidat anunţat oficial cu un altul, în localitatea Brâncoveni, l-a făcut pe responsabilul de zonă, Ilie Irimia, să demisioneze din PNL şi din postul de consilier judeţean, el afirmând că „nu se poate face politică aşa”. 

În urmă cu o săptămână şi jumătate, Ramona Oncescu, co-preşedintă a Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL) Olt, a demisionat, de asemenea, din PNL, invocând atât marginalizarea membrilor fostului PD-L de către colegii lor liberali ce provin din vechiul PNL, cât şi faptul că nu îi sunt apreciate rezultatele muncii politice. De altfel, aceste demisii au legătură cu deputatul Gigel Ştirbu, co-preşedinte al PNL Olt, care se află într-un conflict deschis cu colegii săi care provin din structura fostului PDL.

Întrebat ce se întâmplă, de fapt, în PNL Olt şi dacă lucrurile au fost atât de grave încât să se lase cu demisiile celor doi colegi ai săi, Gheorghe Ciucu nu s-a arătat dispus să comenteze aceste aspecte.

„Fiecare om îşi alege drumul în viaţă. Dacă colegii mei au ales să plece din partid, eu nu pot să comentez asupra deciziilor luate de ei. În ceea ce mă priveşte, eu sunt responsabil politic în cinci localităţi, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea şi Gârcov. Am format acolo echipe puternice şi o să se vadă rezultatele în aceste comune după alegerile din 5 iunie. Eu nu vreau decât să fiu lăsat să mă ocup de aceste localităţi, care sunt destul de grele, neavând în nici una dintre ele viceprimar sau primar”, a mai declarat Gheorghe Ciucu.

 În privinţa ieşirii sale de săptămâna trecută, el a spus că, de fapt, se supune deciziei conducerii. „Săptămâna trecută am fost un pic nervos, dar mă supun deciziei conducerii organizaţiei”, a subliniat Gheorghe Ciucu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here