La a doua crimă: Un bărbat din Osica de Sus şi-a ucis concubina cu lovituri de cuţit

Un bărbat de 68 de ani din localitatea Osica de Sus şi-a ucis, vineri, concubina cu mai multe lovituri de cuţit aplicate în zona gâtului. După faptă, criminalul a încercat să se sinucidă cu acelaşi cuţit, dar nu a reuşit să-şi pună gândul în aplicare. Omul nu se află la prima faptă de acest fel, în 2004 el fiind condamnat la 11 ani de închisoare pentru o altă crimă.

Tragedia s-a consumat în jurul orei 19.00, când, după ce a băut mai multe pahare cu alcool, Marin Vâlceanu a găsit motiv de ceartă cu femeia cu care trăia într-o casă a fratelui acesteia. Cearta a degenerat, bărbatul a acumulat valuri de furie, până când, la un moment dat, a pus mâna pe cuţit şi a început s-o lovească pe femeie, ţintintu-i gâtul.

„În fapt, s-a reţinut că, în data de 01.04.2016, în jurul orelor 19.00, pe fondul consumului de alcool şi în urma unor discuţii contradictorii cu concubina sa, B. E., în vârstă de 50 de ani, din comuna Osica de Sus, sat Ostrov,  judeţul Olt, suspectul V. M. i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit în zona gâtului”, spun procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, care au deschis ancheta.

După ce a fost înjunghiată de mai multe ori în gât, femeia, Elena Băluţă, în vârstă de 50 de ani, a decedat. După săvârşirea faptei, bărbatul a încercat să se sinucidă, lovindu-se de mai multe ori în zona gâtului cu cuţitul. El nu a reuşit să-şi ducă la bun sfârşit planul, fiind ulterior transportat la spital, unde în prezent i se acordă îngrijiri sub pază.

„Din concluziile preliminare întocmite de către medicul legist rezultă că moartea victimei B.E., a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei interne şi externe, consecinţa a multiple plăgi tăiate înţepate; loviturile  s-au putut produce prin loviri repetate cu un corp tăietor înţepător, lovire cu şi de corpuri dure; între leziunile de violenţă şi moartea victimei există legătură de cauzalitate de tip direct şi necondiţionat”, mai spun procurorii, care au dispus efectuarea urmăririi penale împotriva suspectului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt precizează, într-un comunicat de presă, că „punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie”.

Bărbatul din Osica de Sus nu se află la prima faptă de acest fel. În 2004, el şi-a ucis soacra, o femeie din comuna Osica de Jos, crimă pentru care omul a fost condamnat la 11 ani de închisoare cu executare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here