Peste 50 de sesizări penale de la jandarmii olteni în domeniul braconajului piscicol

În cadrul acţiunilor de prevenire şi combatere a faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol derulate în primele trei luni ale acestui an, jandarmii olteni constatat peste 50 de infracţiuni, pentru care au sesizat organele în drept, şi au aplicat peste 40 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au confiscat sute de metri de plase, zeci de unele de pescuit şi peste 120 de kilograme de peşte.

În primul trimestru al acestui an, pe timpul executării misiunilor din competenţă, efectivele Jandarmeriei Olt au aplicat 44 sancţiuni contravenţionale, respectiv 14 avertismente şi 30 amenzi în valoare totală de 9.000 lei şi au constatat 55 de infracţiuni la regimul piscicol, săvârşite de 55 autori, în toate cazurile fiind întocmite acte de sesizare pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Totodată, au fost indisponibilizate 790 metri unelte de tip setcă confecţionată din fir textil, 80 metri unelte de tip setcă confecţionată din plasă monofilament, 35 unelte confecţionate artizanal din plasă monofilament, un prostovol, o ancoră şi 128 kg peşte de diferite specii, care, după caz, a fost redat mediului acvatic sau predat organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor.

În perioada 10 aprilie – 8 iunie sunt instituite măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale. Aceleaşi măsuri se instituie şi pentru apele care constituie frontieră de stat în perioada 10 aprilie – 24 mai, inclusiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here