Peste 70 de afacerişti din Olt, „călcaţi” de inspectorii antifraudă în martie. Ce pedepse au primit

Inspectorii antifraudă au luat, luna trecută, la bani mărunţi peste 70 de agenţi economici din Olt, descoperind zeci de neregului pentru care au aplicat amenzi de peste 520.000 de lei, confiscând sume de bani şi bunuri de peste 15.000 de lei. De asemenea, în cazul unui operator economic s-a dispus suspendarea activităţii pentru că nu era dotat cu aparat de marcat electronic fiscal.

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au desfăşurat, luna trecută, controale la nivelul a 76 de operatori economici din județul Olt, specializați în comerțul cu flori și plante ornamentale, legume și fructe, produse alimentare, cereale și plante tehnice, alimentație publică (restaurante, baruri și cluburi), servicii de înfrumusețare, construcții și alte activități de prestări servicii. În timpul controalelor, inspectorii antifraudă au depistat zeci de nereguli pentru care au aplicat amenzi de 520.000 de lei.

„Urmare controalelor specifice desfășurate în perioada menționată, inspectorii DGAF au constatat contravenții pentru sancționarea cărora au dispus aplicarea a 102 amenzi (din care 38 de avertismente), în valoare totală de 526.041 de lei”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală remis OLT-ALERT.

Reprezentanţii DGAF au operat şi confiscări de sume, bunuri și venituri ilicite în cuantum de 15.163 de lei, precum și suspendarea activității comerciale a unui operator economic, pentru nedotare cu aparat de marcat electronic fiscal.

„Încălcarea obligației de fiscalizare a tuturor încasărilor prin intermediul casei de marcat, deţinerea de bunuri sau sume fără acte justificative și încălcarea obligației de întocmire şi utilizare a documentelor contabile pentru toate operaţiunile efectuate reprezintă cele mai frecvente abateri constatate de către inspectorii din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Târgu Jiu”, se mai arată în documentul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here