Proiectul lui Cosmin Ciorei pentru Slatina: locuinţe pentru tineri pe terenul fostei unităţi militare

Candidatul UNPR pentru Primăria Slatina, Cosmin Ciorei, a prezentat, joi, primul său proiect concret pe care îl propune slătinenilor: transformarea fostei unităţi militare de la gară într-un cartier cu locuinţe pentru tineri, terenuri sportive, spaţii comerciale şi multă vegetaţie.

Proiectul, prezentat în cadrul unei conferinţe de presă, prevede construirea a peste 1000 de locuinţe, un skateparc, un teatru de vară, o piaţă şi un parc.

„Conceptul nostru se numeşte «Cartierul verde» şi va fi practic un cartier construit într-un parc. Venim cu această soluţie, deoarece mulţi tineri ne-au sesizat lipsa locuinţelor pentru tineri. O să avem locuinţe tip ANL şi o să avem spaţii puse la dispoziţia investitorilor, astfel încât să reuşim să aducem pe piaţă garsoniere la preţ mai mic decât al unui Logan. Vom avea blocuri de locuinţe de P+8, P+4, iar la parterele blocurilor vom avea spaţii comerciale. În zona de nord vom avea un spaţiu destinat tineretului, terenuri pentru diverse sporturi, cu clădiri pentru vestiare, saună şi alte dotări legate de sport. Vom avea în mijcol construită o grădiniţă, deoarece trebuie să avem soluţii pentru copiii celor care îşi vor achiziţiona apartamente în acest cartier. În zonă vrem să construim skateparcul de care se vorbeşte, pentru că trebuie să fie accesibil tuturor tinerilor care practică acest sport şi nu îi putem trimite la o distanţă foarte mare. Spre bulevardul AI Cuza va fi un parc, cu băncuţe şi foişoare. Vom avea şi un cerc multifuncţional pentru cei pasionaţi de role de exemplu. De asemenea, vom avea şi un teatru de vară, care ne lipseşte. Lângă teatru de vară vom avea şi o piaţă”, a explicat Cosmin Ciorei.

Acesta a mai spus că, pentru realizarea proiectului, se urmăreşte consumarea a cât mai puţine resurse proprii prin accesarea de fonsuri europene.

Candidatul UNPR a fost completat de Jenel Copilău, care susţine că o parte din investiţiile complexului se poate integra în Planul Operaţional Regional 2014 – 2020.

„Cel puţin 60% din total investiţie se poate finanţa cu bani europeni”, a explicat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Olt.

Prezent la întâlnirea cu presa a fost şi inginerul proiectant Gabriel Năstăsie, care a explicat că, pentru realizarea acestui impresionant proiect nu există probleme legate de utilităţi, sistemul de alimentare cu apă şi canalizare din zonă putând suporta modificări în acest sens,

În total, suprafaţa construibilă va număra peste 22.000 de metri pătraţi, blocurile vor adăposti 1.047 de unităţi locative.

Cosmin Ciorei a spus că are mai multe proiecte importante pentru slătineni şi că le va prezenta pe rând în viitorul apropiat, când va prezenta şi lista pentru consilierii locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here