Scandal la Colegiul Medicilor Olt: Peste 130 de doctori cer instanţei anularea alegerilor

Scandalul privind alegerile unei noi conduceri a Colegiului Medicilor Olt a ajuns recent în instanţă, unde peste 130 de medici cer judecătorilor anularea alegerilor pe motiv că acestea s-au derulat cu încălcarea legii.

O primă hibă a modului în care s-au derulat alegerile în urmă cu circa o lună ar fi aceea că doctoriţa Eufrosina Brătoi a contestat aceste alegeri, rezultatele fiind validate înainte ca medicul să primească un răspuns. De cealaltă parte, reprezentanţii Colegiului Medicilor susţin că nu ar fi fost înregistrată nici o contestaţie, potrivit Gazeta Nouă.

Pe de altă parte, medicul orelist Eufrosina Brătoi mai afirmă că foarte mulţi medici au votat fără a fi legitimaţi, lucru în afara procedurii de derulare a alegerilor.

„M-am adresat instanţei în Contencios administrativ. Am depus o listă cu 130 de medici din tot judeţul care spun că au votat fără să fie legitimaţi. Contestaţia depusă la instanţă este pe articolul 48 din Regulamentul de alegeri din cadrul CM Olt, în care se spune că fiecare medic trebuie să fie legitimat, după care îi este înmânat buletinul de vot şi se ştampilează. Ceea ce nu s-a respectat. Avocatul a spus că vom avea câştig de cauză. Astfel, instanţa ar putea da o sentinţă prin care să anuleze alegerile. Situaţii similare sunt şi la Gorj şi Dolj. Suntem nemulţumiţi şi că 47 de voturi au fost anulate, din care 12 nu au fost ştampilate de către comisie, aşa s-au exprimat ei, că era lume multă şi au uitat, iar 35 de doctori, se pare, că nu au ştiut unde să pună ştampila”a declarat Eufrosina Brătoi, citată de Gazeta Nouă.

Noua conducere a organismului, care este, practic, în mare parte, tot cea veche (Marinache Costache – preşedinte, Viorel Rădulescu, Emilia Răileanu şi Liviu Radu – vicepreşedinţi) este contestată şi de medicul neurolog Renică Diaconescu.

„Ar fi bine ca justiţia să anuleze aceste alegeri şi să dea şansa să vină oameni credibili, cu realizări profesionale în spate, care să fie pentru ceilalţi doctori un exemplu de moralitate şi profesionalism. Dacă se reiau alegerile este clar că cei ce au fraudat aceste alegeri nu mai au dreptul să candideze. Din păcate, ei se bazează pe înspăimântarea medicilor de familie pe care îi conving de câte lucruri bune fac ei şi cât de indispensabili sunt pentru activitatea medicilor de familie”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, medicul neurolog.

Alegerile pentru o nouă conducere la Colegiul Medicilor Olt au avut loc luna trecută, după ce în decembrie 2015 ele au fost amânate din cauza unui vid în legislaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here