FOTO/VIDEO Slatina: Comercianţii care plăteau taxă lui Ghenciu, mutaţi cu Poliţia Locală

Comercianţii din Slatina care îi plăteau taxă omului de afaceri Cristian Ghenciu au fost evacuaţi de primărie, marţi, din Aleea Macului. Ei au fost mutaţi, în prezenţa Poliţiei Locale, tot în apropiere de Piaţa Zahana, dar mai în spate, în spaţiul dintre străzile Toamnei şi Textilistului, lângă punctul de lucru care aparţine Companiei de Apă Olt. Toţi vânzătorii şi comercianţii evacuaţi s-au arătat extrem de nemulţumiţi de schimbare.

Autorităţile oraşului au dat semnalul mutării dis-de-dimineaţă, aşa că chioşcurile au început să dispară din Aleea Macului unul după altul, în prezenţa Poliţiei Locale. Folosindu-se de cărucioare hidraulice, comercianţii, ajutaţi de angajaţi, prieteni şi cunoscuţi, au început să îşi mute afacerile, unii făcând haz de necaz, alţii plin de obidă pentru că municipalitatea îi mută a doua oară, după ce au fost daţi afară din vechiul bazar de pe strada Toamnei, acolo unde astăzi se află unul dintre magazinele Profi.

mutare2

„Ce să facem acolo unde ne mută, ne ia somnul. Ne pricopseşte primaru’ ăsta care vrea să ia acuma. Ne ducem să îl votăm. Aici făceam bani de mâncare, acum ne ducem peste el să ne dea să mâncăm. Ce să facem, suntem buni decât să-i votăm, să ne ducem la vot să-i punem în scaun”, a spus, extrem de supărat pe autorităţi, unul dintre comercianţi.

mutare3

Cu toţii spun că nu o să se bucure de acelaşi volum al vânzărilor ca pe Aleea Macului, una dintre arterele principale care asigură accesul spre Piaţa Zahana.

„Ne mutăm din cauza oamenilor ăstora care ne-au făcut reclamaţii. Pierdem un vad bun aici şi noi nu făceam gălăgie aici, făceau alţii. Taxa era acceptabilă aici. În nici un caz nu o să avem aceleaşi vânzări acolo aşa cum aveam aici”, a spus un alt comerciant.

mutare4

Alţi oameni dntre cei obligaţi să-şi care chioşul şi marfa într-o altă locaţie s-au arătat indignaţi că presa nu a reflectat necazul lor atunci când au fost mutaţi prima oară din fostul bazar de pe Toamnei.

„De ce veniţi acum să ne întrebaţi? De ce nu aţi venit atunci când ne-au dat afară din bazar? Noi atunci am cerut televiziunea în faţă la primărie. A venit Olt TV-ul atunci, a văzut care e treaba şi au fugit, ne-au lăsat ca pe proşti în faţa primăriei şi-au plecat. Atunci trebuia să fi venit să ne întrebaţi ce-i cu noi, de ce suntem în stradă, de ce ne-au dat afară din bazar, de ce s-a făcut Profi în locul nostru. De ce veniţi acum, să vedeţi ţigăneala asta?! Bătaie de joc. Nu ne-a întrebat nimeni nimic, ne-au lăsat ca pe nişte câini pe străzi. Noi suntem angajaţi cu carte de muncă, acum suntem ca şi pe drumuri, de o săptămână nu am vândut nimic. Iar acolo unde ne mută suntem ca şi aruncaţi la gunoi”, a declarat, iritată, o vânzătoare.

Bazarul din strada Toamnei a fost demolat în 2014 pentru ca pe locul să apară un magazin al reţelei de supermarketuri Profi. Toţi agenţii economici au fost mutaţi atunci pe strada Aleea Macului care asigură accesul spre Piaţa Zahana dinspre strada Primăverii, pe un segment concesionat de firma SC Prima Piaţă 2000 SRL, controlată de omul de afaceri Cristian Ghenciu, căreia i-au fost concesionate de primărie pieţele şi târgul de săptămână din Slatina în tipul administraţiei Vâlcov. Pentru o anumită taxă, comercianţii puteau desfăşura acolo netulburaţi activitate economică. Asta până când proprietarii de apartamente din blocurile de pe această stradă au început să îşi manifeste nemulţumirea faţă de zgomotul apărut în zonă o dată cu activitatea de comerţ. Ei au protestat în mai multe rânduri până când autorităţile au plecat urechea la solicitarea lor ca toate chioşcurile din Aleea Macului să fie mutate în altă parte.

Primul pas oficial în acest sens a fost făcut în luna martie, când consilierii locali şi-au dat avizul pentru ca primăria să-i retragă firmei lui Ghenciu dreptul de utilizare asupra străzii Aleea Macului. Într-una dintre şedinţele consiliului local de luna trecută aleşii Slatinei au adoptat un proiect de hotărâre privitor la modificarea anexei nr.3 la Regulamentul privind organizarea, desfăşurarea şi autorizarea activităţilor de comerţ în zonele publice ale municipiului Slatina, aprobat prin HCL nr. 100/05.04.2012, făcând astfel posibilă mutarea comercianţilor de lângă Piaţa Zahana pe locul unde oamenii şi-au remontat, luni, chioşcurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here