Finul lui Darius Vâlcov, Dumitru Onică, în scandalul #PanamaPapers

Unul dintre românii cu firme în căsuţele poştale din paradisurile fiscale este şi slătinenanul Dumitru Onică, fost şef al Protecţiei Consumatorilor Olt al cărui naş de cununie este fostul ministru al Finanţelor şi primar al Slatinei Darius Vâlcov. Numele lui Onică a fost descoperit recent de jurnaliştii de la Rise Project pe lista patronilor de firme offshore în Panama.

Potrivit sursei citate, compania înfiinţată de Dumitru Onică în Insulele Virgine şi mutată, ulterior, în Seychelles, se numeşte MVM Investments Ltd şi nu figurează în nici una dintre declaraţiile de avere ale patronului.

„Dumitru Onică este fostul şef al Protecţiei Consumatorului Olt și fost director administrativ al Finanţelor locale. Tatăl său a derulat mai multe contracte publice cu Primăria Slatina, în mandatul lui Darius Vâlcov, fost ministrul al Finanțelor și primar în Slatina, cercetat astăzi de DNA sub control judiciar pentru fapte de corupţie. Onică Jr. este şi finul de cununie al lui Darius Vâlcov”, arată jurnaliştii de la Rise Project.

Dumitru Onică nu are menţionat în declarația sa de avere numele companiei din paradisul fiscal. Adresa de corespondenţă a firmei, în România, este celebrul Bloc V23 din Slatina, „devenit celebru după ce mai mulți apropiaţi ai lui Darius Vâlcov și-ar fi mutat firmele și adresele la aceeași adresă”. De fapt, Dumitru Onică deţine un apartament în Blocul V23, acolo unde mai mulţi acoliţi ai lui Darius Vâlcov s-au aciuat (vezi amănunte AICI).

MVM Investments Ltd a fost înfiinţată în Insulele Virgine Britanice şi mutată, ulterior, în Seychelles. Contactat de o publicaţie locală, Dumitru Onică a declarat că respectiva companie nu a efectuat nici o tranzacţie, dar nu a declarat cu ce scop a înfiinţat, totuşi, o asemenea entitate economică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here