CUTREMURĂTOR în Olt: Un băiat de 13 ani s-a spânzurat a doua zi după moartea tatălui

Tragedie fără margini în familia Boar din Piatra Olt: după ce capul familiei a murit de cancer, fiul său, de numai 13 ani, s-a spânzurat la doar o zi de la decesul tatălui. Relaţia dintre cei doi era una specială, spun autorităţile şi vecinii, iar băiatul nu a putut suporta moartea tatălui. Cel mic şi-a pus capăt zilelor chiar în ziua în care mama sa plecase să ridice trupul soţului de la spital. El mai avea un frate mai mare, de 17 ani, cu handicap, şi o soră mai mică, de şapte ani. Băiatul a fost înmormântat sâmbătă. 

Cutremurătoarea nenorocire s-a petrecut miercuri în gospodăria familiei Boar. Bolnav de cancer, Marinel Boar s-a stins marţi din viaţă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. A doua zi, soţia a plecat de acasă ca să ridice trupul soţului său de la morgă, lăsându-şi copiii acasă cu mici însărcinări în vederea pregătirii înmormântării tatălui lor. După plecarea mamei, băiatul de 13 ani, Valentin, s-a sinucis. Trupul fără viaţă al copilului a fost descoperit chiar de surioara lui mai mică.

Autorităţile şi vecinii spun că el era foarte ataşat de tatăl său şi a suferit mult din cauza bolii crunte care îi lovise părintele. Moartea acestuia l-a dat, însă, cu totul peste cap, neputând trece peste acest moment.

„Nu există cuvinte pentru a putea să exprim situaţia asta. Este ceva cutremurător, nemaîntâlnit, cel puţin la noi. Familia se aştepta ca tatăl să moară, se şi pregătiseră cât de cât, din puţinul pe care îl aveau. Şi iată o dublă lovitură acum în familie. Relaţia dintre Valentin şi tatăl său era una specială, purtau şi un acelaşi prenume, Marinel, Valentin Marinel îl chema pe copil. Dar nu se aştepta nimeni la un asemenea gest din partea copilului. E o mare lovitură pentru familie, dar şi pentru noi, pentru comunitate”, a declarat, afectat, primarul oraşului, Tudor Udrescu.

Pentru că familia Boar este una modestă în privinţa veniturilor, primăria îi va acorda sprijin, inclusiv de natură financiară. „Avem deja oameni acolo, se ocupă de groapă. De asemenea, vom ajuta şi financiar familia care îşi baza traiul pe un venit de handicap, că băiatul cel mare, de 17 ani, din prima căsătorie a mamei sale, are o problemă de sănătate, precum şi pe pensia, tot de handicap, a tatălui. Doamna se pregătise şi ea cum a putut pentru înmormântarea soţului, acum trebuie să îşi înmormânteze şi copilul, iar noi suntem alături de ea şi de copii”, a mai precizat primarul oraşului.

Valentin era pasionat de fotbal, aşa că pe pagina sa de facebook sunt postate multe imagini cu fotbalişti preferaţi de el. Acum, pe aceeaşi pagină de socializare curg mesaje de condoleanţe.

El a fost condus sâmbătă pe ultimul drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here