Primarul din Icoana va fi cercetat, în continuare, sub control judiciar pentru abuz şi coruperea alegătorilor

Foto: linia1.ro

Magistraţii Tribunalului Olt au respins, marţi, contestaţiile formulate de procurorii slătineni şi de primarul din Icoana, Gheorghe Perieţeanu, care va fi cercetat în continuare sub control judiciar pentru abuz în serviciu şi coruperea alegătorilor.

Măsura preventivă a controlului judiciar dispusă vinerea trecută de Judecătoria Slatina în cazul primarului din Icoana a fost contestată atât de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, cât şi de edil. Ambele contestaţii au fost judecate marţi de magistraţii Tribunalului Olt, care le-au respins.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina l-au reţinut, joi seară, pentru 24 de ore, pe primarul comunei Icoana, Gheorghe Perieţeanu, candidat al PNL pentru încă un mandat de primar, pentru abuz în serviciu şi coruperea alegătorilor.

În fapt, primarul Gheorghe Perieţeanu ar fi obţinut de la o firmă din Slatina o sponzorizare de 10.000 de lei pentru organizarea zilei comunei, în 21 mai, de Ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, însă banii ar fi fost folosiţi în interesul personal al primarului. Totodată, potrivit procurorilor, edilul le-ar fi cerut mai multor funcţionari ai primăriei să distribuie oamenilor tichete valorice, tipărite în mod abuziv, în scopul de a obține capital electoral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here