VIDEO Liderii PSD Olt, declaraţii la rece după alegeri. Ce se va întâmpla la CJ şi la Balş, după pierderea primăriei

Liderii PSD Olt. Paul Stănescu şi Marius Oprescu, au mulţumit, ieri, într-o conferinţă de presă, electoratului din judeţ pentru voturile acordate în alegerile locale din 5 iunie, când social-democraţii au obţinut un scor istoric de peste 57%, asigurându-şi o majoritate lejeră în consiliul judeţean şi câştigând nu mai puţin de 95 de mandate de primar. Pe de altă parte, Stănescu a spus că, la consiliul judeţean, unul dintre cele două posturi de vicepreşedinte va fi ocupat de un reprezentant al ALDE, iar celălalt de actualul deputat Virgil Delureanu. În privinţa rezultatelor, Marius Oprescu susţine că PSD Olt a pierdut în localităţile în care social-democraţii ştiau că vor pierde şi au câştigat acolo unde ştiau că vor câştiga. O părere de rău există, totuşi, şi anume pierderea mandatului de primar la Balş, unde totuşi PSD a câştigat la consiliul judeţean şi la consiliul local. Oprescu a anunţat şi care este strategia partidului în privinţa oraşului de pe malurile Olteţului.

Paul Stănescu a reiterat că acest rezultat care a depăşit aşteptările organizaţiei este în măsură să-i bucure pe social-democraţi, dar îi şi obligă, responzalizându-i să ducă la capăt toate proiectele pe care le-au prezentat alegătorilor în campania electorală. Preşedintele PSD Olt a repetat şi atenţionarea făcută în noaptea alegerilor faţă de toţi noii aleşi social-democraţi, potrivit căreia dacă nu îşi vor ţine promisiunile faţă de electorat nu vor mai face parte din Partidul Social Democrat.

„Eu voi rămâne preşedintele partidului până în 2020, până când am fost ales, şi vreau să-i asigur pe toţi cetăţenii judeţului nostru, indiferent din ce comunitate ar face parte, că toţi cei care au câştigat alegerile, primari, consilieri locali, consilieri judeţeni, dacă nu vor fi oameni serioşi, dacă nu se vor ţine de cuvând în ceea ce au spus în campania electorală, nu e locul lor în Partidul Social Democrat. Probabil că am să supăr mulţi colegi, dar vreau să le spun la începutul mandatului lor că responsabilitatea prin votul masiv pe carwe Partidul Social democrat l-a avut la Olt, e o onoare, dar în acelşai timp ne obligă enorm”, a declarat Paul Stănescu.

În privinţa conducerii de la Consiliul Judeţean Olt, unul dintre cele două posturi de vicepreşedinte va fi ocupat de un reprezentant al ALDE, iar celălalt de actualul deputat Virgil Delureanu, a mai spus Paul Stănescu, care a dat asigurări şi că cel ce va ocupa postul de preşedinte, respectiv Marius Oprescu, este cel mai potrivit pentru această funcţie.

La Balş urmează o vânătoare de vrăjitoare 

Comentarii pe marginea rezultatului obţinut în alegeri a avut, la întâlnirea cu jurnaliştii, şi preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu. El a declarat că social-democraţii au pierdut în localităţile în care ştiau că vor pierde şi au câştigat acolo unde ştiau că vor câştiga.

„Alegerile locale PSD Olt le-a câştigat cu 55,17% vot direct, fără să vorbim de redistribuire, cu care iese 57,58%, adică 19 mandate de consilier judeţean. Cu largheţe putem spune că avem o majoritate lejeră pentru a pune preşedintele consiliului judeţean şi cei doi vicepreşedinţi. La nivel de ţară suntem pe locul doi, după Giurgiu, care ne-a depăşit cu un procent şi jumătate. Am obţinut 95 de primării din totalul de 112. Noi am făcut foarte multe măsurători în judeţul Olt şi practic sunt localităţi cu foarte mici surprize, sunt exact localităţile pe care ştiam că le vom pierde şi am câştigat localităţi care nu au fost înainte ale noastre şi pe care ştiam că o să le câştigăm. Am făcut studii înainte şi ştiam aceste lucruri”, a precizat Oprescu.

O părere de rău există, totuşi, şi anume pierderea mandatului de primar la Balş, unde totuşi PSD a câştigat la consiliul judeţean şi la consiliul local. Oprescu a anunţat şi care este strategia partidului în privinţa oraşului de pe malurile Olteţului.

„Ne-a părut rău de Balş, pe care l-am pierdut la 104 voturi. La consiliul judeţean şi la consiliul local le-am câştigat cu 400 de voturi, dar la primar, din cauza unor inadvertenţe de organizare, să zic aşa, am avut cu 104 voturi mai puţin decât actualul primar. Bălşenilor care au fost aproape de noi le promit că nu îi vom lăsa singuri, pentru că ştim ce urmează să se întâmple acolo. Actualul primar va începe o vânătoare de vrăjitoare către oamenii care ne-au susţinut. Vreau să le spun că atât organizaţia judeţeană, prin domnul preşedinte Paul Stănescu, cât şi eu, în calitate de preşedinte al consiliului judeţean, vom fi alături de ei, astfel încât acolo să nu existe abuzuri asupra lor după acest rezultat foarte bun pentru noi pe Balş”, a declarat Marius Oprescu, care a felicitat echipa social-democraţilor din Balş şi pe candidatul PSD la funcţia de primar, Cătălin Rotea, „pentru rezultatul obţinut”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here