FOTO / VIDEO Noii consilieri judeţeni ai PSD şi-au primit, joi, mandatele. Cine a lipsit

Noii consilieri judeţeni ai Oltului din partea Partidului Social Democrat şi-au primit, joi, mandatele de aleşi înmânate de preşedintele Biroului Electoral Judeţean, judecătorul Tudorel Slujitoru. La festivitate nu au fost prezenţi toţi cei 19 consilieri ai PSD, avocatul Nicolae Vitan lipsind din motive profesionale.

Grupul de aleşi a ajuns în jurul orei 11.00 la sediul BEJ de la prefectură în frunte cu Marius Oprescu, propunerea Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, şi cu deputatul Virgil Delureanu, cel spre care PSD s-a orientat pentru una dintre cele două funcţii de vicepreşedinte al CJ.

O dată cu primirea mandatelor de consilier, aleşii PSD au primit din partea preşedintelui BEJ Olt, judecătorul Tudorel Slujitoru, şi urarea de a-şi îndeplini cu bine sarcinile de aleşi ai Oltului.

La final, Marius Oprescu a reliefat importanţa votului majoritar acordat PSD de cetăţeni, spunând că acest vot îi obligă foarte mult pe reprezentanţii Partidului Social Democrat.

„Este emoţionant, este un nou început. Cetăţenii din judeţul Olt ne-au dat un vot majoritar nouă, celor de la PSD. Asta ne obligă să fim oameni serioşi şi să facem lucruri bune în judeţul acesta”, a declarat Oprescu. El a mai spus că, cel mai probabil, de săptămâna viitoare vor fi convocate de către prefectură şedinţele de constituire a noilor consilii locale.

DSCN2397

La rândul său, viitorul vicepreşedinte al CJ, Virgil Delureanu, a spus că se simte onorat de încrederea acordată de partid şi că echipa aleşilor social-democraţi va trebui, în schimbul votului de încredere primit, să ajute localităţile judeţului cu proiecte oportune care să dezvolte comunităţile.

„Este o funcţie care mă obligă şi mă onorează totodată. Sper ca împreună cu colegul şi prietenul meu Marius Oprescu să facem o echipă bună cu ceilalţi consilieri ai noştri, deoarece fiind majoritari, o să avem obligaţia faţă de toţi primarii şi de echipele din judeţ care ne-au adus voturi să îi ajutăm cu proiecte, cu tot ce se impune pentru înflorirea tuturor localităţilor din judeţul nostru”, a declarat deputatul Virgil Delureanu.

De la festivitatea de înmânare a mandatelor a lipsit un singur ale, în persoana avocatului Nicolae Vitan, care nu a putut fi prezent din motive profesionale.

Cei 19 consilieri ai PSD sunt Marius Oprescu, Virgil Delureanu, Cornelia Sulger, Victor Vătămanu, Dorin-Teodor Postelnicu, Ioan Nedelea, Ion-Cătălin Grecu, Ion-Lucian Bondrescu, Dragoş-Nicolae Drăghicescu, Cristian Butnariu, Mariana Matei, Ionel-Cristian Gheorghe, Adrian Iordache, Ilie Irimia, Nicolae Vitan, Valeria Gălan, Ion-Adrian Bărbulete, Iulia-Daniela Dima, Constantin Popescu.

Scorul Partidului Social Democrat la alegerile locale din 5 iunie a fost unul istoric, de 57,58%, pesediştii olteni obţinând o majoritate lejeră în consiliul judeţean, majoritatea în mai multe consilii locale şi 95 de mandate de primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here