Cod Portocaliu de INUNDAŢII în OLT. Sunt vizate toate cursurile de ape

Institutul Național de Hidrologie a emis o avertizare cod portocaliu pe afluenții râului Olt, fiind preconizate creșteri de debite și niveluri pe toate cursurile de apă din județul Olt, informează OLT-ALERT. Avertizarea este valabilă în intervalul 13 iunie, ora 18.00-14 iunie, ora 14.00.

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.

„Avertizarea a fost transmisă comitetelor locale pentru situații de urgență ale celor 112 localități din județ și s-a dispus măsura asigurării permanenței, cu personal specializat, la sediile primăriilor. Pe timpul avertizării cod portocaliu, la sediul ISU Olt, se va activa Grupa Operativă Județeană care are în componență specialiști din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Prefecturii, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt și Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here