O nouă promoţie de studenţi a absolvit cursurile USAMV – Filiala Slatina. Oferta pentru noul an universitar

Zi de sărbătoare, vineri, la Facultatea de Management şi Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Universiăţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti – Filiala Slatina, unde o nouă promoţie de studenţi a absolvit cursurile acestei instituţii de învăţământ superior.

Este vorba de cea de-a dousprezecea promoţie de absolvenţi, 60 la număr în acest an, care au participat la festivitatea de absolvire, alături de profesorii lor, de conducerea facultăţii şi de invitaţi speciali.

absolvirea-usamv-slatina1

„Sărbătorim a dousprezecea promoţie de absolvenţi ai Facultăţii de Management şi Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadru Universiăţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti. Astăzi participă 60 de absolvenţi de la cursul de zi al Facultăţii de Inginerie Economică. Este important pentru noi acest moment, şi pentru comunitatea locală, Este în primul rând un moment important în viaţa absolvenţilor noştri, care îşi încheie cei patru ani de studiu superior şi încep alţi doi ani de studii de master şi doctorate pentru cei care doresc să urmeze cursurile univesritare. Ca să se ajungă la acest moment, am avut contribuţii din toată comunitatea locală de la orice nivel din Slatina. De altfel, de-a lungul timpului am fost sprijinţi, în limita legii, de fiecare structură oficială a comunităţii. Îi felicit pe studenţii, pe absolvenţi, îi felicit pe părinţii lor care s-au chinuit să-i crească, să-i finanţeze, să-i facă tineri de nădejde”, a declarat, la festivitate, directorul filialei, prof. univ. dr. Ion Bozgă.

absolvirea-usamv-slatina3

Peste 3.200 de studenţi au absolvit la Slatina, în cele 12 promoţii, învăţământul de zi şi la distanţă din cadrul Facultăţii de Management şi Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală. „Este o onoare pentru facultatea noastră şi pentru Universitatea din Bucureşti cu filială din Slatina pentru că am pregătit atâţia studenţi”, a precizat directorul Ion Bozgă.

30 dintre absolvenţii de învăţământ de licenţă de anul acesta s-au şi înscris la master în cadrul facultii, alţii au ales să rămână la nivel de licenţă, urmând să activeze în domeniul privat, fie ca patroni, fie ca angajaţi. De asemenea, o altă parte a ales să meargă să lucreze în străinătate, pentru că diploma de licenţă obţinută la Slatina este recunoscută la nivel internaţional.

„Avem mai multe forme de master, unele care sunt la noi în Slatina, altele la Bucureşti, mastere bugetate, altele cu taxă. 30 de absolvenţi s-au înscris deja la master. Alţii rămân la acest stadiu, îşi deschid firme sau se îngajează. Iar o parte pleacă în străinătate, diploma fiind recunoscută, şi lucrează în Anglia în Germania, în Franţa. Cei mai mulţi în Anglia s-au orientat să meargă. Sfatul nostru este ca ei să continue formele superioare de master şi de doctorat, pentru că în anii ce urmează, conform legii învăţământului, cei care vor avea studii cu grad înalt vor reuşi să domine, vor conduce cei care au carte”, a mai spus Ion Bozgă.

absolvirea-usamv-slatina2

La învăţământul de zi facultatea are specializarea de inginerie economică, iar la forma de învăţământ la distanţă există specializări nu doar în inginerie economică, dar şi de management în agroturism şi alimentaţie publică locală.

„Acestea sunt la formă de licenţă, dar avem şi mastere, cinci mastere, dar la Slatina avem doar unul, master în agro-business şi dezvoltare ruralî. Dintr-un total de 50 de locuri, 30 sunt bugetate. Iar, de obicei, studenţii noştri le ocupă pe toate”, a mai precizat directorul filialei.

Dacă, în mod normal, Facultatea de Management şi Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală – Filiala Slatina avea un număr de 80 de locuri anual pentru învăţământul de licenţă, pentru anul universitar 2016 – 2017 numărul s-a suplimentat, ajungând la 100 de locuri, din care 40 sunt bugetate. Chiar dacă cererea ar fi mai mare, conducerea filialei spune că spaţiile în care funcţionează nu permite un număr mai mare de studenţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here