Percheziţii la Slatina într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. 21 de persoane, la audieri

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sprijinií de colegii lor de la Combaterea Criminalității Organizate Olt, au efectuat, marţi dimineaţă, la Slatina, sub coordonarea procurorilor DIICOT Olt, cinci percheziții la locuințele mai multor persoane și la sediile unor societăți comerciale într-o acţiune vizând destructurarea unui grup infracţional bănuit de infracțiuni economice.

Potrivit anchetatorilor, grupul infracţional era condus de Constantin Pelcea, patronul firmei SC Sort Nef SRL, care era ajutat de Constantin Cârstea, acesta având rolul de a racola persoane care să adere la schema financiară pusă la punct de cei doi.

„În  cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2008-2013, suspectul P. C., administrator al unei societăţi comerciale din Slatina, a iniţiat şi constituit un grup infractional organizat, la care ulterior au aderat mai multe persoane, administratori ale unor societati comerciale cu comportament de tip fantomă, specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, în domeniul comertului cu lingouri de aluminiu. În perioada menţionată , suspectul a inregistrat in evidenţa contabilă a societăţii,  facturi fiscale in valoare de 12.600.000 lei, eliberate de  către 13 societaţi comerciale de tip fantomă, administrate de către membrii grupului, prin care  s-a atestat în mod fictiv achiziţionarea de lingouri de aluminiu, in scopul de a crea aparenţa de legalitate a aprovizionarilor efectuate de către acesta, prin modalitati ilicite. Sumele de bani erau retrase de către suspecţi  în numerar din conturile societăţilor comerciale iar ulterior erau restituite liderului grupului infracţional”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Prin activitatea ilicită, membrii grupării ar fi creat un prejudiciu total bugetului de stat de peste 20.000.000 de lei, respectiv 7.729.052 de lei, prin evaziune fiscală și 12.600.000 de lei prin spălare de bani. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

După percheziţii, au fost puse în executare 21 de mandate de aducere, persoanele vizate fiind aduse la sediul IPJ Olt pentru audieri și pentru dispunerea măsurilor legale.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Slatina și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here