Controalele Fiscului din Olt în mai: În ce domenii colcăiau evazioniştii şi ce au păţit aceştia

Organele de inspecţie fiscală din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt au efectuat în luna mai, în baza analizei de risc la persoane juridice şi persoane fizice, 19 inspecţii fiscale generale, 38 inspecţii fiscale parţiale şi 63 controale inopinate, controale încrucişate şi cercetări la faţa locului. Inspectorii fiscali au descoperit domeniile cu risc mare de evaziune, iar controalele s-au lăsat cu atragerea la buget a unor sume care au totalizat aproape 1,3 milioane de lei, cu amenzi de peste 27.000 de lei, dar şi cu o plângere penală împotriva unui agent economic care a prejudiciat statul cu peste 100.000 de lei.

Acţiunile de control ale inspectorilor fiscali au vizat verificarea legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale, corectitudinii si exactităţii îndeplinirii obligaţiilor fiscale de către contribuabili, precum şi prevenirea, descoperirea şi combaterea actelor şi faptelor care au ca efect evaziunea fiscală.

Urmare acţiunilor de inspecţie fiscală efectuate în perioada menţionată au fost atrase la bugetul general consolidat sume suplimentare în valoare totală de 1.294.670 lei.

Totodată la contribuabilii supuşi inspecţiei fiscale a fost diminuată pierderea fiscală cu sumă de 133.335 lei.

În urma inspecţiilor efectuate s-a înaintat organelor de cercetare penala o plângere penală pentru un prejudiciu în valoare de 106.161 lei, iar pentru deficienţele constatate au fost aplicate 19 amenzi contravenţionale în valoare de 27.300 lei.

De asemenea, în luna mai 2016, au fost efectuate verificări pentru solutionarea unui numar de 28 deconturi negative de TVA cu optiune de rambursare, in suma de 3.556.627 lei, suma respinsa la rambursare fiind de 219.586 lei.

Domeniile de activitate cu risc ridicat de evaziune fiscală descoperite luna trecută de inspectorii fiscali au fost următoarele: cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plante leguminoase şi a plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase; activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management; intermedieri în comerţul cu material lemnos şi materiale de construcţii; întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here