OLT: Bacalaureat cu efective sporite de poliţişti în stradă. Ce urmăresc oamenii legii

O dată cu începerea probele scrise ale examenului național de bacalaureat, efectivele curente de poliţişti au fost suplimentate cu peste 100 de poliţişti în judeţul Olt. Oamenii legii vor vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică, cu precădere în vecinătatea sau în incinta unităţilor de învăţământ.

Şeful Poliției Române, chestorul de poliție Bogdan Despescu, a dispus suplimentarea dispozitivului curent, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în zona centrelor de examinare, centrelor unde sunt constituite comisii/subcomisii de evaluare a lucrărilor şi de soluţionare a contestaţiilor, precum şi pe timpul transportului lucrărilor de la centrele de examen la centrele zonale de evaluare, respectiv de la centrele zonale de evaluare la centrele de contestaţii şi retur.

Astfel, pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea desfăşurării în condiţii de linişte şi siguranţă a examenelor, pe lângă dispozitivul curent, pe raza judeţului Olt, vor acţiona 106 poliţişti.

„Din totalul efectivelor suplimentare, care vor asigura măsurile specifice în zona unităţilor de învăţământ, 71 de poliţişti sunt de ordine publică, 32 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale I.P.J. Olt”, a precizat purtptorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, unităţile unde au loc examenele sau sunt organizate centre de corectare sunt incluse în itinerariile de patrulare.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here