Primăria Slatina reia distribuirea alimentelor către persoanelor defavorizate. Ce conţin pachetele

Primăria municipiului Slatina anunță demararea acțiunii de distribuire a pachetelor cu alimente către beneficiarii Programului operațional ”Ajutorarea persoanelor defavorizate”.

Astfel, în perioada 6 iulie – 5 august, de luni până vineri între orele 08.00 – 16.00, un număr de aproximativ 5.700 de pachete cu alimente vor fi distribuite către persoanele defavorizate de pe raza orașului, punctul de repartizare fiind cantina Colegiului Tehnic ”Ion Mincu” de pe strada Drăgănești, nr. 25. Mai exact, este vorba despre un număr de 5.682 cutii cu alimente, fiecare beneficiar urmând să primească câte o cutie (8,8 kg./cutie).

Pentru evitarea aglomerării la locul de distribuţie, precum şi pentru limitarea timpului de aşteptare pentru beneficiari, distribuţia pachetelor cu alimente se va realiza în baza unui calendar (pe care OLT-ALERT îl prezintă mai jos).

„Primele categorii de persoane care vor intra în posesia alimentelor sunt familiile beneficiare de ajutor social şi de alocaţie pentru susţinerea familiei, urmând ulterior ca, în fiecare săptămână, să fie introdusă o nouă categorie de beneficiari, păstrându-se ordinea prezentată la art. 3 din H.G. nr. 799/2014, cu modificările şi completările ulterioare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina, Mugurel Manea.

Categoriile de beneficiari sunt următoarele:

  1. familiile beneficiare de ajutor social;
  2. familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei;
  3. şomerii cu indemnizaţie lunară cel mult egală cu 450 lei, precum şi şomerii neindemnizati;
  4. toate categoriile de pensionarii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, sunt de până la 450 lei/lună inclusiv;
  5. persoanele cu handicap grav şi accentuat – adulţi şi copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidenţial, publice sau private;
  6. persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană, inclusiv, aflate în evidenţa Direcţiei Protecţie şi Asistenţă Socială din cadrul Primăriei municipiului Slatina şi care nu se încadrează în niciuna dintre categoriile prevăzute mai sus.

De precizat faptul că, pentru persoanele netransportabile, Direcția Protecție și Asistență Socială Slatina va asigura livrarea pachetelor cu alimente la domiciliul acestora, la sesizarea unui membru al familiei sau a unei terțe persoane la numărul de telefon – 0249/418.663.

Conținut pachet:

Fiecare beneficiar (precum și membrii familiilor beneficiare de ajutor social și alocație pentru susținerea familiei) va primi câte un pachet în greutate de 8,800 kg, sigilat, care conține:

  1. Conținut pachet:Fiecare beneficiar (precum și membrii familiilor beneficiare de ajutor social și alocație pentru susținerea familiei) va primi câte un pachet (greutate 8,800 kg), sigilat, care conține:
    1. Faină albă de grâu ……………………. 1kg
    2. Mălai ……………………………………… 2 kg
    3. Paste făinoase ………………………….. 400 g
    4. Ulei ………………………………………… 2 litri
    5. Zahăr ……………………………………… 1 kg
    6. Conserva carne de vita ……………… o cutie de 300 g
    7. Conserva pateu de ficat de porc ……o cutie de 200 g
    8. Orez ………………………………………… 1 kg
    9. Conserva de pasta de tomate ………. o cutie de 400 g
    10. Fasole boabe …………………………….. o punga de 500 g

Calendar de distribuire pachete

6 – 8 iulie, între orele 0800 – 1600 –          familiile beneficiare de ajutor social

–          familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei

11 – 15 iulie, între orele 0800 – 160 –          șomeri indemnizați și neindemnizati

–          familiile beneficiare de ajutor social

–          familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei

18 – 22 iulie, între orele 0800 – 1600 –          pensionari (toate categoriile)
25 – 29 iulie, între orele 0800 – 1600 –          persoanele cu handicap grav şi accentuat
1 – 5 august, între orele 0800 – 1600 –          alte persoane care nu sunt incluse in categoriile enumerate și care sunt în evidența Direcției Protecție și Asistență Socială

 

Precizări:

Persoanele care fac parte din mai multe categorii menționate mai sus, beneficiază de ajutoare alimentare pentru o singură categorie căreia îi aparțin la data distribuției ajutoarelor.

Ajutoarele alimentare se ridică personal de către beneficiari sau reprezentanții legali ai acestora, de la punctul de distribuție pe baza actului de identitate și a documentului din care rezultă apartenența beneficiarului la una din categoriile  enumerate.

Reprezentanții legali vor prezenta, în plus, actul propriu de identitate și documentul prin care s-a instituit reprezentarea. Documentele prezentate, trebuie să fie valabile la data distribuției. Talonul de pensie poate fi şi cel aferent lunii anterioare distribuţiei, cu excepţia cazurilor când în luna de distribuţie au avut loc modificări ale pensiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here