Truck&Bus. Poliţiştii olteni s-au pus cu amenzile pe şoferii de camioane şi microbuze

În perioada 25 – 31 iulie, poliţiştii olteni au participat la acţiunea, organizată la nivel naţional, pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Poliţiştii olteni au verificat peste 250 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat peste 70 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, desfăşurate simultan în toate cele 28 de state membre ale UE, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Poliţiştii olteni au verificat 270 de autovehicule, dintre care 166 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 104 autovehicule destinate transportului de marfă, potrivit unui comunicat de presă remis de IPJ Olt. În urma controalelor, poliţiştii au constatat 75 de abateri, dintre care 27 la autovehicule de transport de persoane şi 48 la cele de transport marfă.

„Astfel, transportatorilor de persoane şi celor de mărfuri le-au fost aplicate 27 sancţiuni pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 18 pentru lipsa documentelor şi 20 pentru alte abateri la regimul rutier”, se arată în comunciatul presă citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here