Prima victorie pentru România la Jocurile Olimpice de la Rio! Echipa feminină de spadă are cel puţin argintul, după ce învinge detaşat Rusia în semifinale

România a obținut prima medalie la Jocurile Olimpice de la Rio. Echipa de spadă a României a învins Rusia cu 45-31 în semifinalele turneului feminin şi s-a calificat în finala competiţiei. În acest fel, echipa feminină de spadă are asigurată cel puţin medalia de argint, potrivit Mediafax.

Echipa de spadă a României se calificase dramatic în semifinale, după un minut de aur. Ana Maria Popescu a tras în primul releu cu Kelly Hurley, câştigat de sportiva din România cu scorul de 3-1. A venit rândul Simonei Pop, care a intrat pe planşă împotriva lui Courtney Hurley şi a desprins România la 7-4.

După un rezultat alb între Simona Gherman şi Katharine Holmes, în releul patru, Simona Pop a cedat, 4-5, în faţa lui Kelley Hurley. Înaintea ultimului releu, România a intrat în avantaj, 16-15, însă tricolorele au trecut prim mari emoţii. Cu un minut şi jumătate până la final, Ana Maria a reuşit trei tuşe consecutive şi a trimis meciul în minutul de aur.

RELEU 1: Ana Maria Popescu – Kelly Hurley 3-1

RELEU 2: Simona Pop – Courtney Hurley 4-3

RELEU 3: Simona Gherman – Katharine Holmes 0-0

RELEU 4: Simona Pop – Kelly Hurley 4-5

RELEU 5: Ana Maria Popescu – Katharine Holmes 0-0

RELEU 6: Simona Gherman – Courtney Hurley 2-0

RELEU 7: Simona Pop – Katharine Holmes 0-2

RELEU 8: Simona Gherman – Kelly Hurley 3-4

RELEU 9: Ana Maria Popescu – Courtney Hurley 7-8

MINUT DE AUR: Ana Maria Popescu – Courtney Hurley 1-0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here