FOTO/VIDEO Emoţii la început de an şcolar în Olt. Ce le-a promis dascălilor Primăria Slatina

Într-o atmosferă plină de emoţii din partea părinţilor şi a cadrelor didactice, flori şi zarvă din partea copiilor, peste 63.000 de elevi din Olt au început, luni, un nou an şcolar. N-au lipsit, evident, discursurile, mai lungi sau mai scurte, ale oficialităţilor. La Slatina, reprezentanţii primăriei au promis dascălilor că îi vor sprijini astfel încât actul educaţional să fie de bună calitate.

Curtea Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” din Slatina a devenit neîncăpătoare luni dimineaţă. Cele mai mari emoţii le-au avut părinţii ai căror copii au aveau să treacă pentru prima oară pragul şcolii.

Festivitatea a fost deschisă, oficial, de noua directoare a liceului, Carmen Boiangiu, oaspete special fiind Claudiu Stăncioiu, viceprimarul municipiului-reşedinţă de judeţ, care a dat asigurări că primăria va fi alături de dascăli în proiectele viitoare.

deschidere-an-scolar-2016

„Deşi au trecut mulţi ani de când am fost elev, am aceleaşi emoţii de fiecare dată când începe un nou an şcolar. Educaţia este un lucru foarte important pentru noi, este pilonul fundamental al societăţii. De aceea doresc să vă comunic întregul nostru sprijin, al domnului primar, în proiectele viitoare, în tot ceea ce vă doriţi să dezvoltaţi pentru copii”, a reliefat viceprimarul Slatinei.

deschidere-an-scolar-2016-1

Nici primarul Slatinei, Emil Moţ, nu a lipsit de la importantul eveniment, el mergând la mai multe instituţii de învăţământ pentru a marca deschiderea noului an şcolar.

„Urez elevilor și cadrelor didactice să pășească cu încredere în noul an școlar și îi asigur că, în ceea ce mă privește, în calitate de primar al acestui oraș, voi fi alături de ei și voi face tot ce îmi stă în putință pentru ca, alături de colegii mei din Primăria municipiului Slatina, să le oferim cele mai bune și mai sigure condiții de studiu. La urma urmei, ce ne putem dori cu toții mai mult decât să-i vedem pe acești copii sănătoși și realizați în viață? Un nou an școlar plin de realizări tuturor – copii, părinți și cadre didactice!”, a spus primarul Slatinei.

mot-si-renica-la-deschiderea-anului-scolar

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Felicia Man, a marcat deschiderea anului şcolar printr-un mesaj către toate cadrele didactice, către părinţi şi elevi.

„Debutul noului an școlar este pragul unui nou început, un moment festiv, ocazia de a rememora emoția din prima zi de școală din viața fiecăruia dintre noi. Începem cursurile acestui an școlar cu speranța că toate realizările și eforturile noastre vor da roade și cu certitudinea că voi, dragi copii, veți beneficia de educație de calitate, pentru a urca încă o treaptă în drumul vostru spre cunoaștere. Am convingerea că școala olteană vă poate pune în valoare calitățile, vă poate face încrezători în forțele voastre de a schimba ceva pentru o viață mai bună. Vă invit, așadar, să lăsați să zboare fluturii verii și să învățați de la dascălii voștri ca să creșteți înțelepți și frumoși. Stimați dascăli, aveți o meserie grea, dar frumoasă, aveți responsabilitatea de a lumina mintea și de a sensibiliza sufletele acestor minunați copii. Zâmbiți-le, înțelegeți-i, ocrotiți-i, dați-le timp și șansă la succes”, se arată în mesajul şefei IŞJ.

De asemenea, Felicia Man i-a îndemnat pe părinţi să se implice în educaţia copiilor lor ca parteneri reali ai şcolii.

Anul şcolar 2016 – 2017 se va desfăşura, în Olt, cu 63.500 de copii, elevi şi preşcolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here