Poliţiştii din Olt desfăşoară acţiuni-fluviu în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”

Poliția Română desfășoară, la nivel national, în perioada 26 – 30 septembrie, cea de-a unsprezecea ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, în cadrul căreia la nivelul judeţului Olt vor avea loc mai multe acţiuni.

În cadrul evenimentului, poliţiştii din cadrul IPJ Olt, respectiv din structurile de prevenire a criminalităţii, proximitate, ordine publică şi poliţie rutieră, vor desfăşura o serie de activităţi informativ-preventive în spaţiul public, pentru diseminarea mesajelor de informare şi prevenire, obiectivul vizat fiind sensibilizarea cetăţenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de protecţie, precum şi prezentarea consecinţelor ce decurg din comiterea de infracţiuni.

Ziua de luni va fi dedicată prevenirii delincvenţei juvenile. Vor fi organizate activități informative, pe raza întregului județ, pe linia prevenirii violenței în mediul școlar, a infracțiunilor contra patrimoniului, respectiv a traficului și consumului de droguri.

Marţi evenimentul va fi marcat prin organizarea, de către poliţiştii din cadrul structurii de prevenire, în colaborare cu poliţiştii de proximitate, a unei activităţi de informare intitulată „Spune NU traficului de persoane”, cu participarea a aproximativ 200 de elevi din unităţile de învăţământ liceal din Slatina, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”.

Pe aceeași temă, în cadrul cercurilor de la Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina, va fi organizat un concurs de desene cu tema „Stop traficului de persoane”, cu acordarea de diplome şi premii. Lucrările vor fi expuse în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” Slatina.

În ziua de 28 septembrie, dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, se vor organiza acţiuni ample de informare a cetăţenilor, în zona Fântâna Speranţei şi pe Esplanada Slatina, cu privire la cauzele generatoare ale acestui gen de infracţiuni şi modalităţi de protejare a bunurilor, prin implicarea a 20 de voluntari.

De asemenea, se vor organiza întâlniri cu membrii asociaţiilor de proprietari, cu salariaţi ai unor societăţi comerciale, cu persoane din mediul rural care locuiesc izolat, în cadrul cărora vor fi prezentate sfaturi antivictimizare, precum şi modalităţile de contactare a poliţiei în situaţii de urgenţă.

În ziua de 29 septembrie, ziua pentru prevenirea criminalităţii organizate, se vor distribui materiale informative privind prevenirea consumului de plante etnobotanice şi canabis, în rândul elevilor celor 9 unităţi de învăţământ liceal, din municipiul Slatina, în colaborare cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Olt.

Totodată, tinerii Palatului Copiilor “Adrian Băran” Slatina vor realiza o piesă de teatru, cu scopul de a transmite mesaje concrete de informare a victimelor acestui gen de infracţiuni, cu privire la cauzele şi consecinţele acestora, precum şi îndemnul de a nu rămâne în pasivitate şi de a lua atitudine, conform legislaţiei în vigoare.

Ultima zi va fi rezervată domeniului siguranţei rutiere, ocazie cu care vor fi desfăşurate acţiuni de informare a cetăţenilor privind principalele cauze şi condiţii favorizatoare de accidente, la nivelul judeţului Olt.

De asemenea, vor fi desfăşurate activităţi informativ preventive în unităţile de învăţământ, vizând legislaţia rutieră, cauze şi condiţii favorizatoare ale accidentelor.

„Activităţile desfăşurate, selectate în baza priorităţilor Poliţiei Române pentru anul 2016, urmăresc sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale, precum şi a implicării în activităţi cu caracter preventiv”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here