Iancu Jianu are, în premieră, administrator public în persoana lui Marian Călin

Marian Călin ocupă, de puţină vreme, postul de administrator public al comunei Iancu Jianu, funcţia fiind o premieră la nivelul localităţii. Abia ajuns în această poziţie, Călin s-a remarcat imediat prin depunerea unui proiect în valoare de şase milioane de euro în cadrul unui program lansat de curând, finanţat de Uniunea Europeană pentru componente privind incluziunea socială şi combaterea sărăciei.

Pentru ocuparea postului contractual de administrator public liderul liberal a susţinut un concurs în cadrul căruia a obţinut 96,67 de puncte la proba scrisă şi 100 de puncte la proba de interviu.

Contactat de OLT-ALERT, Marian Călin a declarat că motivul care l-a făcut să se înscrie la concurs este acela că vrea să se implice în dezvoltarea comunităţii natale. „Eu provin din această localitate rămasă în urmă la mai multe capitole în ceea ce priveşte dezvoltarea comunităţilor. Vreau să mă implic alături de noua echipă a administraţiei condusă de domnul primar Paulică Munteanu, o echipă puternică şi dornică să atragă cât mai mulţi bani din fondurile comunitare pe proiecte care să asigure, într-un viitor nu prea îndepărtat, un nivel de civilizaţie ridicat în comuna noastră”, a declarat Marian Călin.

Proaspăt ocupant al postului de administrator public, Marian Călin s-a remarcat repede prin depunerea, în cadrul unei sesiuni de proiecte deschise în cadrul Programului Operaţional Capital Uman (POCU) destinat măsurilor de incluziune socială şi combaterea sărăciei, a unui proiect în valoare de şase milioane de lei.

„Suntem a doua localitate care am depus un asemenea proiect, dar mai avem în derulare alte proiecte, de asfaltare a drumurilor comunale, de reabilitare a drumurilor agricole, de canalizare si extindere sistemului de alimentare cu apă, proiecte în valoare de 1.6 milioane de euro”, a mai spus proaspătul administrator public din Iancu Jianu.

Marian Călin are 29 de ani şi este absolvent de studii superioare în cadrul Universităţii Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here