Olt: Trei incendii cu TREI MORȚI într-o singură noapte. Într-un caz – mână CRIMINALĂ / FOTO

Noaptea de sâmbătă spre duminică a fost una de groază pentru pompierii olteni, care au intervenit pentru stingerea a trei incendii, două dintre ele soldate cu nu mai puțin de trei morți. Într-o locuință mistuită de flăcări la Caracal au fost găsite două trupuri carbonizate, iar în localitatea Morunglav un altul. Un al treilea incendiu a izbucnit la o casă în comuna Șerbănești, în acest din urmă caz fiind vorba de o mână criminală.

Un incendiu devastator a distrus în totalitate o casă din municipiului Caracal, sâmbătă noapte, o dată cu imobilul arzând și doi oameni, găsiți carbonizați de pompieri.

Nenorocirea a avut loc în intervalul 21 – 22.30, pe strada Gheorghe Lazăr, imobilul cuprins de flăcări fiind distrus în totalitate. Din păcate, incendiul a surprins în casă două persoane care nu s-au putut salva. Este vorba de un bărbat de 40 de ani și de o femeie căreia nu i s-a putut stabili identitatea. Trupurile lor au fost găsite carbonizate de pompierii care au reușit, într-un final, să pătrundă în imobil.

1

„Pompierii din cadrul Detașamentului Caracal au intervenit sâmbătă, în jurul orei 22.00, în municipiul Caracal, strada Gheorghe Lazăr, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. Din informațiile oferite de persoana care a apelat numărul 112, în interiorul locuinței se aflau două persoane. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă și degajări mai de fum, la locuință și bunurile aflate în interior. Militarii au găsit cele două victime, un bărbat, în vârstă de 40 de ani și o femeie, a cărei identitate nu a fost cunoscută, decedate, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului”, a declarat plutonierul major Dan Nedeloiu din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

2

Intervenția a durat circa o oră și jumătate, locuința, cu o suprafață de circa 25 de metri pătrați, formată din două camere, fiind distrusă în totalitate.

Cauza incendiului a fost o țigară uitată aprinsă în apropierea materialelor combustibile, potrivit pompierilor.

O oră mai târziu, pompierii din Garda Balș au intervenit în comuna Morunglav, sat Ghioșani, cu o autospecială pentru stingerea unui alt incendiu de locuință. Vecinii proprietarului, în vârstă de 45 de ani, au anunțat că acesta a fost surprins de incendiu în locuință.

La sosirea echipajelor, locuința și bunurile din interior ardeau în totalitate.  Pompierii l-au găsit pe proprietarul casei decedat, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului, în dormitorul locuinței.

13

„Incendiul a fost lichidat după aproximativ trei ore și jumătate, locuința, cu suprafața de circa 50 de metri pătrați, fiind distrusă în totalitate. Cauza probabilă a incendiului este fumatul în locuri nepermise”, a precizat reprezentantul ISU Olt.

Tot în jurul orei 23.00, pompierii Detașamentului Slatina au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, în comuna Șerbănești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case. La fața locului s-a deplasat și echipajul SMURD, dar nu au fost persoane rănite.

Salvatorii au găsit în flăcări acoperișul unei case nelocuite, pe circa 60 de metri pătrați, cu posibilitate de extindere la bunurile din interior și la anexele din apropiere. Pompierii au lichidat incendiul, în limitele găsite, după aproximativ trei ore, fiind afectați circa 60 metri pătrați de acoperiș.

Dacă în primele două cazuri tragediile au fost generate de neglijență, în acest din urmă caz focul a pus de o mână criminală.

„Cauza probabilă a incendiului este folosirea intenționată a sursei pentru a genera incendiul, respectiv de o acțiune intenționată”, a mai spus Dan Nedeloiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here