Amenzi usturătoare de la Poliţia Locală Slatina. Află AICI traseele poliţiştilor în această săptămână

Reprezentanţii Poliţiei Locale Slatina au derulat, în ultimile două săptămâni, mai multe acţiuni în cadrul cărora au depistat zeci de încălcări ale legii pe care le-au sancţionat aplicând autorilor amenzi de peste 220 de milioane de lei vechi. OLT-ALERT pune la dispoziţia slătinenilor traseele pe care poliţiştii locali vor acţiona în această săptămână.

Acţiunile au fost desfăşurate de poliţiştii locali perioada 10 – 23 octombrie, când efectivele Poliției Locale Slatina au aplicat 88 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 22.400 de lei. Cele mai multe sancţiuni contravenţionale, peste 60 de amenzi, au fost aplicate conducătorilor auto ca urmare a încălcării regulilor de circulaţie.

„Cele mai numeroase amenzi au fost aplicate ca urmare a încălcării prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice – 71 amenzi (în valoare cumulată de 11.000 lei), după cum urmează: opriri neregulamentare – 30 sancțiuni, acces interzis – 15, staționare interzisă – 11, pietoni și bicicliști care au traversat prin locuri nepermise – 10, încălcari ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina (lipsă autorizație specială de transport) – 5. Totodată, s-au aplicat și două sancțiuni contravenționale în cuantum de 700 de lei pentru nerespectarea normelor legale privind convieţuirea socială prevăzute de Legea nr. 61/1991. De asemenea, au mai fost aplicate 13 sancțiuni pentru nerespectarea H.C.L. nr. 490/2014 referitoare la stabilirea de contravenţii şi aplicare sancţiuni pe raza municipiului Slatina (expunerea și comercializarea produselor în zona căilor de acces sau exercitarea activităților comerciale în zone publice, fără achitarea taxelor aferente) în sumă de 2.700 lei, precum și 2 amenzi pentru nerespectarea disciplinei în construcții (executarea lucrărilor de constucții fără autorizatie de construcție) în valoare de 8.000 lei”, a declarat, miercuri, şeful Poliţiei Locale Slatina, Adrian Pop.

În aceeași perioadă poliţiştii locali au preluate 115 apeluri de intervenție la numărul de telefon al Poliției Locale Slatina – 954. Totodată, că efectivele Poliției Locale Slatina s-au autosesizat în 70 de situații datorită sistemului de monitorizare video a orașului.

Acțiunile pe care poliţiştii locali urmează să le desfășoare în această săptămână sunt următoarele:

Compartimentul Ordine Publică

Marți: acţiuni privind menținerea ordinii publice cu ocazia desfășurării manifestărilor prilejuite de Ziua Armatei României. Acţiuni privind nerespectarea normelor legale privind convieţuirea socială – Legea nr. 61/1991.

Joi, sâmbătă, duminică: acţiuni privind depistarea personelor fizice care exercită activităţi de comert în zonele publice ale municipiului fără achitarea taxelor zilnice şi fără a deţine autorizaţie de funcţionare.

Miercuri – joi: polițiștii locali vor asigura menținerea ordinii publice în zona lăcașurilor de cult cu ocazia desfășurării ceremoniilor religioase, acțiuni ce vor viza și identificarea și sancționarea cerșetorilor.

Compartimentul Disciplina în construcții și Afișajul stradal

Marți, joi: se vor efectua verificări în teren privind modul de executare a lucrărilor de construcţii, respectarea autorizaţiei de construire, precum şi a proiectului tehnic avizat.

Acţiuni privind activitatea de amplasare de mijloace publicitare pe domeniul public.

Compartimentul Rutier

Zilnic: acţiuni privind fluidizare trafic pe principalele artere ale municipiului Slatina;

Miercuri: acţiuni privind depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind accesul interzis pe anumite sectoare de drum;

Joi-vineri, sâmbătă: acţiuni privind depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind oprirea, staţionarea și parcarea autovehiculelor – str. Pitești, str. Primăverii, str. Ecaterina Teodoroiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here