Elevii din Slatina care au bătut şi umilit un coleg, pedepsiţi cu nota scăzută la purtate

Ancheta derulată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt în cazul elevilor de la Colegiul Tehnic „Alexe Marin” din Slatina care în urmă cu câteva zile s-au filmat în timp ce băteau şi umileau un coleg, postând apoi filmuleţul pe Facebook, s-a finalizat cu scăderea notei la purtare pentru elevii vinovaţi, trei dintre ei alegându-se cu nota 3.

Măsurile au fost luate de consiliul profesoral al liceului, care a decis ca trei dintre elevii vinovaţi să fie notaţi cu 3 la purtare. În cazul altor doi elevi nota a fost scăzută la 4, iat în privinţa altor şase elevi nota a fost scăzută la 9. În plus, s-a decis monitorizarea permanentă a elevilor implicați în incident. Informaţiile au fost făcute publice de IJŞ Olt, printr-un comunicat de presă.

Deşi filmuleţul postat pe Internet este unul cât se poate de clar şi deşi ancheta a scos la iveală că imaginile nu au fost trucate, cadrele didactice de la Colegiul Tehnic ,,Alexe Marin” susţin că informaţia a fost prezentată tendenţios de presă.

„Concluzia cadrelor didactice de la Colegiul Tehnic ,,Alexe Marin” Slatina este că informația a fost prezentată tendențios, fără a se ține seama de informarea din minimum 3(trei) surse de informare și există suspiciuni de trucare a sunetului”, se arată în comunicatul transmis de IŞJ Olt.

Evenimentul a avut loc zilele trecute. În înregistrarea video postată pe o pagină de socializare se observă cum elevul respectiv este închis într-un vestiar, apoi scris cu pixul pe frunte și lovit cu picioarele, gențile și cu un scaun, totul în râsetele colegilor, elevi în clasa a X-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here