Artistul plastic Virgiliu Dan Dimulescu, la o nouă expoziţie de pictură

Artistul plastic Virgiliu Dan Dimulescu din Caracal va deschide o nouă expoziţie de pictură în sediul Partidului Social Democrat din oraş.

Vernisajul expoziţiei este programat pentru ziua joi, 10 noiembrie, începând cu ora 19.00, la eveniment fiind aşteptaţi oameni politici, personalităţi culturale, prieteni şi apropiaţi ai autorului.

Virgiliu Dan Dimulescu este profesor de pictură din anul 1977 şi director al Clubului Copiilor „Marius Bunescu” din Caracal de 25 de ani. Născut în Vâlcea, la Băbeni-Bistriţa, artistul a absolvit Liceul de Arte Plastice din Craiova, după care s-a înscris la Universitatea de Vest din Timişoara. La absolvirea facultăţii, Virgiliu Dan Dimulescu a efectuat un alt ciclu de studii la Institutul de Arte Plastice din Cluj Napoca.

Virgiliu Dan Dimulescu are un palmares artistic bogat care numără circa 20 de expoziţii personale şi 35 de expoziţii de grup şi participări la saloane de artă. De asemenea, artistul a participat la numeroase tabere de creaţie organizate în Olt şi în ţară.

În cariera sa, artistul s-a bucurat de apreciarea unor mari artişti plastici şi critici de artă, printre care s-au numărat şi regretaţii Nicolae Truţă şi Florin Rogneanu.

„Pictura sa trăieşte în primul rând printr-o stare de a fi a culorii, aşezată în general în tuşe împastate, expresive, ce dăstăinuesc o atitudine parcă uşor tensionată a artistului”, spunea, despre arta lui Virgiliu Dan Dimulescu, Florin Rogneanu, aşezându-l în galeria pictorilor importanţi din zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here