FOTO/VIDEO Noii parlamentari de Olt au fost validați. Gigel Știrbu a LIPSIT de la ceremonie

Mandatele noilor parlamentari de Olt au fost validate, luni, de conducerea Biroului Electoral Județean (BEJ), în cadrul unei ceremonii de la care deputatul PNL Gigel Știrbu, aflat la cel de-al treilea mandat, a lipsit. Acesta nu a decis să renunțe la noul mandat de parlamentar, motivul absenței sale de la ceremonia oficială fiind acela că a intrat în posesia certificatului de constatare a mandatului luni dis-de-dimineață, cu câteva ore înaintea momentului anunțat pentru începerea evenimentului.

De altfel, de la ceremo nia oficială a lipsit și deputatul PSD Florin Iordache, de a cărui prezență a fost nevoie la București, el fiind implicat, ca președinte interimar al Camerei Deputaților, în procedurile de transfer al prerogativelor vechiului parlament către noul legislativ al României.

Așadar, la validarea mandatelor de către BEJ au fost prezenți cei trei noi senatori, Paul Stănescu (PSD), Renică Diaconescu (PSD) și Siminica Mirea (PNL) și deputații Dan Ciocan (PSD), Alexandru Stănescu (PSD), Marius Iancu (PSD) și Mihai Niță (ALDE). Cu toții au fost felicitați de președintele BEJ Olt, judecătorul Sorinel Vasile, care le-a urat să aibă o bună activitate parlamentară. Magistratul le-a înmânat apoi noilor aleși certificatele prin care le-a fost constatată validitatea mandatelor.

„E o mare onoare pentru noi să reprezentăm cetățenii județului nostru în Parlamentul României, dar în același timp e și o mate responsabilitate. Eu, fiind și la primul mandat, merg în Parlamentul României cu credința ca românii să aibă un trai mai bun după cei patru ani de zile. De asemenea, România să fie condusă de români adevărați, care să iubească România. Ăsta e crezul meu, cu el merg în parlament”, a spus, după ceremonia de validare a mandatelor de parlamentar, Paul Stănescu.

Declarații a făcut și senatorul Siminica Mirea, care a susținut ideea că toți noii parlamentari de Olt, indiferent de partidul din care provine fiecare, trebuie să facă echipă pentru binele județului.

„Vom încerca să facem tot ceea ce este mai bun pentru județul nostru. Cu toții trebuie să înțelegem un lucru, că județul nostru trebuie să fie un județ puternic, prosper, pentru că trebuie să avem o Românie prosperă. De asemenea, trebuie să înțelegem că dacă până acum am fost într-o competiție, cred că de astăzi trebuie să facem echipă pentru binele cetățenilor acestui județ”, a spus liberala Siminica Mirea.

La ceremonia de validare a mandatelor de parlamentar au fost prezenți, printre alții, și președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, prefectul județului, Silviu Neacșu (care, la final, le-a dăruit noilor aleși câte un buchet de flori), dar și primarul Slatinei, Emil Moț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here