Zeci de kilograme de articole pirotehnice, confiscate de polițiștii din Olt

Polițiștii din Olt au confiscat primele articole pirotehnice pe care comercianți neautorizați încercau să le vândă în preajma Sărbătorilor de Iarnă. 

Astfel, în perioada 15 noiembrie – 20 decembrie, polițiștii olteni au efectuat 104 acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea a 23 de persoane fizice şi juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice.

Au fost constatate trei infracţiuni și au fost depistate patru persoane fizice şi juridice neautorizate, față de unele dintre aceste persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale.

De asemenea, au fost confiscate 44 kilograme de articole pirotehnice, în valoare de 2.150 lei.

Un asemenea caz a fost descoperit de poliţiştii din cadrul Poliţiei Corabia, care au depistat, pe raza localităţii Gârcov, doi bărbați, de 24 și 32 ani, ambii din comuna Izbiceni, în timp ce ofereau spre vânzare, din portbagajul unui autoturism, artificii şi petarde, fără a deţine documente de provenienţă sau autorizaţie de deţinere şi comercializare a substanţelor pirotehnice.

„În portbagajul autoturismului, au fost găsite 762 bucăţi de artificii şi 166.040 bucăţi de petarde, întreaga cantitate fiind ridicată în vederea confiscării. În cauză, au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, fără drept de materiale pirotehnice”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Poliției olt, comisarul șef Claudia Radu.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 112 activități de informare în școlile din județ.

Poliţia Română reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here