Sute de polițiști din Olt vor fi în stradă de Crăciun pentru prevenirea evenimentelor nedorite

Peste 500 de poliţişti din Olt vor fi la datorie, suplimentar față de dispozitivul curent, în aceste zile pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în liniște și siguranță de olteni.

Peste 520 de poliţişti olteni acționează, suplimentar faţă efectivul curent de ordine şi siguranţă publică, în perioada Crăciunului, având ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenția rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

„Poliţia Română este la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Din totalul poliţiştilor care acționează în această perioadă pe raza județului Olt, 250 sunt de la structurile de ordine publică, 104 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase”, a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Olt, comisarul șef Claudia Radu.

De asemenea, aproape 250 de patrule de siguranţă publică, dintre care 61 pedestre şi 187 auto, vor acționa, zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Totodată, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative și asigurarea fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi 74 de autospeciale, dintre care 21 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor, mai precizează reprezentanta Poliției Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here