Au apărut primele probleme în Olt din cauza ninsorii abundente

Căderile abundente de zăpadă au generat primele probleme în Olt: peste 1.500 de locuinţe din 11 localităţi au rămas fără energie electrică, informează OLT-ALERT, citând surse oficiale. Echipele operatorului care asigură alimentarea se află în teren pentru remedierea defecțiunilor. În schimb, nu există drumuri blocate sau cu circulaţie restricţionate, potrivit aceloraşi surse.

Este vorba de 1572 de consumatori nealimentați din localităţile Slatina, Gostavățu, Băbiciu, Scărișoara, Vădastra, Bucinișu, Obârșia, Vădăstrița, Urzica, Ianca și Corabia, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

„Din datele transmise de societatea care se ocupă cu distribuția energiei electrice, la această oră sunt 11 localități nealimentate parțial cu energie electrică. În localitățile Slatina, Gostavățu, Băbiciu, Scărișoara, Vădastra, Bucinișu, Obârșia, Vădăstrița, Urzica, Ianca și Corabia sunt 1572 de consumatori nealimentați. Echipele operatorului se află în teren pentru remedierea defecțiunilor”, a declarat reprezentantul ISU Olt.

În schimb, până la această oră în Olt nu au fost drumuri blocare sau restricționate, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale și județene. Se acționează cu 133 de utilaje pe cei peste 1.200 de kilometri de drumuri naționale și județene și se împrăștie material antiderapant, în special în pante și curbe.

Județul Olt se află până vineri, 6 ianuarie, ora 20.00, sub incidența unei atenționări cod galben de ninsori însemnate cantitativ.

„La nivelul ISU Olt sunt pregătiți să intervină peste 100 de pompieri, cu mijloace specifice, iar numărul acestora se poate suplimenta, în cel mai scurt timp, cu alți 100 de militari. De asemenea, întreg personalul unității a fost pre-alertat pentru a se prezenta la unitate, dacă situația o impune”, a precizat Alin Băsăşteanu.

Pentru intervenția în zone greu accesibile, sunt pregătite autospeciala tip UTV cu șenile și roți, autospeciala multifuncțională cu freză de zăpadă și sărăriță și autospeciala pentru transport de victime multiple, cu tracțiune integrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here