Ninge din nou în Olt. Mai multe trenuri care circulau pe rute locale au fost anulate

Strat nou de zăpadă în Olt, de circa 10 centimetri, deși județul se află nu sub avertizare de ninsori, ci de ger. Mai multe trenuri care circulă regulat pe ruta Caracal – Corabia au fost anulate.

Ninge din nou în Olt, iar singurele probleme sunt cele legate de mersul trenurilor. Șase trenuri care circulau pe ruta Caracal – Corabia și retur au fost anulate din cauza precipitațiilor care cad în sudul județului. Este vorba de trenurile Regio 9061, 9062, 9063, 9064, 9065 și 9066.

La această oră nici un drum nu este închis circulației sau blocat.

Oltul rămâne încă sub Cod Galben de ger, avertizare valabilă în perioada 10 ianuarie, ora 21.00 – 12 ianuarie, ora 10.00. În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Astfel, minimele nocturne se vor situa în general între -17 şi -10 grade, iar maximele diurne vor fi negative.

„Conform informării transmise de Centrul Meteorologic Oltenia (pentru intervalul 10.01.2017 ora 08.00 – 11.01.2017 ora 05.00) în județul Olt vremea s-a menţinut deosebit de rece, geroasă mai ales dimineaţa. Cerul a fost mai mult noros în cea mai mare parte a intervalului şi pe arii extinse a nins slab. Vântul a suflat slab până la moderat. Temperaturile maxime au fost de -10 grade la Caracal şi -9 grade la Slatina, iar la ora 05.00 temperatura aerului avea valori de -9 grade la Slatina şi Caracal. La ora 20.00 stratul de zăpadă măsura până la 24 cm la Slatina şi Caracal”, se arată într-un comunicat de presă al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

La nivelul municipiului Slatina, conform celor precizate de reprezentanții primăriei, în cursul nopții de marţi spre miercuri au fost preluate și transportate în adăpostul special amenajat 12 persoane fără locuinţă.

Pentru intervalul 11.01.2017 ora 08.00 – 12.01.2017 ora 08.00, prognoza meteorologică indică o vreme deosebit de rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult noros în cea mai mare parte a intervalului. Pe arii relativ extinse, mai ales în cursul zilei va ninge. Vântul va sufla slab până la moderat cu intensificări izolate, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor creşte uşor şi vor avea valori cuprinse între -8 şi -5 grade şi minime între -15 şi -12 grade. Izolat, vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

După ce școlile au rămas închise luni și marți din cauza vremii rele, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Olt a hotărât suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județ și miercuri. Pentru joi și vineri, 12 și 13 ianuarie, nu s-a luat o decizie, situația urmând să fie analizată la nivelul fiecărei localități sau unități de învățământ, astfel ca factorii de decizie să dispună suspendarea cursurilor doar acolo unde este cazul.

1 COMENTARIU

  1. De ce ne mai pun sa venim joi si vineri. Majoritatea oamenilor sunt de la țară şi nu pot ajunge la liceu. Nu înțeleg ce rol mai au aceste 2 zile in care sa venim la şcoală. Sunt singură că nici mulți dintre profesori nu îşi vor face apariția doar pentru două zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here