Adjunctele IȘJ Olt, Arina Georgescu și Dalia Cîrstea, au părăsit PNL pentru ALDE

Cele două adjuncte ale Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Olt, Dalia Cârstea și Arina Georgescu au părăsit Partidul Național Liberal, trecând la ALDE. Ele au luat această decizie după după ce PNL a înregistrat rezultatele dezastruoase la alegerile parlamentare, o cauză importantă fiind aceea că partidul din care făceau parte nu găsește soluții pentru redresare.

Informația a fost confirmată pentru OLT-ALERT de Dalia Cârstea, care a ocupat și funcția de președintă a Organizației Femeilor Liberale din cadrul PNL Olt.

„M-am gândit mult la o asemenea mutare și am hotărât să mă alătur echipei ALDE. Această alegere are legătură cu rezultatele dezastruoase înregistrate de Partidul Național Liberal la alegerile parlamentare și, implict, cu conducerea partidului. Înainte de trecerea la ALDE am purtat discuții cu mai multe persoane, aveam foști colegi de partid care erau acolo de mai multă vreme”, a declarat Dalia Cîrstea.

Fosta șefă a femeilor liberale din Olt a confirmat și trecerea colegei sale de partid, Arina Georgescu, fostă președintă a OFL Slatina, precizând însă că nu a fost o decizie comună, ci că fiecare și-a ascultat propriul instinct.

Președintele ALDE Olt, deputatul Mihai Niță, a precizat că în discuțiile purtate cu cele două foste liberale le-a spus că trecerea lor la formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu nu poate reprezenta o garanție că își vor păstra funcțiile ocupate în prezent în cadrul Inspectoratului Școlar, pentru simplul fapt că respectivele funcții nu aparțin ALDE.

„Așa este, cele două doamne și-au arătat disponibilitatea de a ni se alătura și au și semnat adeziuni la noi. În discuțiile purtate cu dumnealor eu le-am spus că înscrierea în ALDE nu înseamnă că își vor păstra și funcțiile ocupate pentru că, în primul rând, aceste funcții nu ne aparțin, iar noi nu am discutat problema funcțiilor publice nici cu șefii noștri de la București, nici cu colegii de coaliție. Deci nu am purtat nici o discuție pe această temă. Pe de altă parte, cele două doamne sunt persoane importante care au muncit în politică și care au ocupat funcții importante în PNL; doamna Cîrstea a fost șefa Organizației de Femei din PNL Olt, iar doamna Georgescu a condus Organizaâia de Femei din PNL Slatina. Sunt, așadar, două persoane importante”, a declarat liderul ALDE Olt.

Mihai Niță a mai spus că ALDE este deschis și altor persoane, inclusiv din PNL, afirmând nevoia de întărire a organizației cu oameni de calitate.

„Nu vă ascund că purtăm discuții și cu alte persoane, inclusiv din PNL, pentru că suntem interesați să întărim organizațiile din Balș, Piatra Olt, Drăgănești, chiar și Corabia și Caracal (dar nu cu Octavian Popescu). Dorim, așadar, să ne întărim, dar nu cu oameni care ar vrea să vină la noi doar mizând pe faptul că suntem în coaliția la guvernare și că acest lucru înseamnă funcții pentru ei”, a mai spus Mihai Niță.

 

Totodată, președintele ALDE Olt afirmă că în Alianța Liberalilor și Democraților s-a înscris și Marian Speriatu, șeful Hergeliei Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here