FOTO / Slatina: Maşinile parcate pe trotuare împiedică îndepărtarea zăpezii

Sunt zeci de locuri în Slatina unde angajaţii operatorului de salubritate nu au putut îndepărta zăpada de pe trotuare din cauza autoturismelor parcate ilegal.

Astfel de maşini parcate pe trotuare reprezintă un pericol şi pentru pietoni, care se văd nevoiţi să ocolească obstacolele pe patru roţi, folosind strada şi expunându-se, astfel, fără voie, unor nedorite accidente rutiere.

OLT-ALERT a surprins câteva dintre aceste aspecte pe strada Sergent Major Dorobanţu Nicolae, arteră cu sens unic care face legătura între strada Arcului şi strada Basarabilor.

„Nu este deloc în regulă cu maşinile astea parcate aşa, pe tot trotuarul. Ne obligă să ocolim pe stradă, iar pe vreme de ninsoare şi viscol este extrem de periculos că dă vreo maşină peste tine. Ar trebui să se sesizeze primăria şi Poliţia, să le dea amenzi celor care parchează aşa”, se plângea un pieton.

„O problemă mult mai importantă decât parcarea maşinilor pe trotuare este faptul că numărul parcărilor în Slatina este prea mic şi autorităţile ar trebui să găsească soluţii. Unde să-ţi parchezi maşina când vii seara de la serviciu şi nu mai găseşti loc? O parchezi pe trotuar, ce să faci!”, spunea un alt slătinean.

•••

Oprirea şi stationarea unui autovehicul pe trotuar sunt interzise în mod expres de lege. Singura situaţie în care parcarea este permisă pe trotuar este atunci când administratorul drumului semnalizează prin semne de circulaţie şi marcaje locurile de parcare pe trotuar, cu condiţia să fie suficient spaţiu încât să rămână liber cel putin un metru pentru trecerea pietonilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here