Florin Iordache, ministrul Justiţiei, îngroaşă rândurile plagiatorilor

Ministrul Justiției, Florin Iordache, și-a plagiat teza de doctorat susținută în 2007 la în anul 2007 la Universitatea Liberă Internațională Moldova, instituție de învățământ privată din Chișinău. În lucrarea cu titlul “Impactul Corporaţiilor transnaţionale asupra proceselelor de integrare economică a României în UE”, Iordache folosește un interviu acordat de Mihai Răzvan Ungureanu, pe atunci ministru de Externe, pentru agenția de presă a statului Rompres, actualul Agerpres.

Florin Iordache plagiază interviul acordat de Mihai Răzvan Ungureanu fără a folosi ghilimele sau a preciza sursa, de alfel un sfert din articolele trecute în bibliografie sunt scrise de el însuși, iar 10% sunt comunicate de presă și rapoarte.

„Lucrarea de doctorat a lui Florin Iordache, pe care am consultat-o, este una scurtă, având numai 130 de pagini. Teza ajunge la 180 de pagini, după ce actualul ministru al Justiției adaugă sinteza rezultatelor obținute, concluziile și un număr de 32 anexe – în majoritate tabele luate din alte surse, cum ar fi institutul de statistică al UE, Eurostat, sau Institutul Național de Statistică al României și la care demnitarul nu a avut vreo contribuție”, scrie România Liberă care a sesizat plagiatul ministrului.

 De asemenea, în întreaga lucrare, Florin Iordache „indică sursele lacunar (atunci când o face), nu folosește ghilimele cum trebuie (acestea lipsesc aproape cu desăvârșire din întreaga lucrare), dar mai ales își însușește pagini întregi fără să facă trimiteri la autorul lor”.

Interviul susținut de Mihai Răzvan Ungureanu este plagiat la finalul lucrării de doctorat. Florin Iordache folosește patru pasaje pe care le plagiază masiv având doar o mică schimbare de topică, scoțând unele nume proprii sau transformând vorbirea directă a lui Mihai Răzvan Ungureanu în vorbirea indirectă a tezei de doctorat.

Florin Iordache a refuzat să comenteze acuzațiile de plagiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here