O bătrână din Olt, devorată de animalele sălbatice. Trupul i-a fost găsit lângă o pădure

O bătrână din localitatea olteană Brâncoveni care dispăruse de acasă a fost găsită fără viață pe câmp, la marginea unei păduri, sfâșiată de animalele sălbatice. Cu grave probleme de vedere, femeia a plecat de acasă și s-a rătăcit. Bătrâna a căzut într-un canal de la marginea pădurii, unde și-a dat ultima suflare. 

Sofia Iordache, în vârstă de 75 de ani, a dispărut de acasă imediat după Sfântul Ion și de atunci nu a mai fost văzută. Alarma a dat-o o femeie care o mai ajuta pe bătrână la treburile din gospodărie. A fost căutată zile în șir de autorități și localnici, fără succes. Ulterior a apărut informația că o localnică a auzit într-o noapte pe cineva care striga după ajutor, și așa bătrâna a fost găsită în canalul de la marginea unei păduri.

„Femeia, cu grave deficiențe de vedere, locuia singură. Avea și un copil, care locuiește în Timișoara, și nu o dată am rugat-o să o ducem la el, să stea acolo, sau la un cămin de bătrâni. Nu a vrut nici una, nici alta. În ultima perioadă cam pleca de acasă. Așa a făăcut și după Sfântul Ioan. Se pare că s-a rătăcit, vecinii au anunțat că nu se mai vede şi am început să o căutăm. Am căutat-o peste tot, dar nu și acolo unde a fost găsită, pentru că nu ne aşteptam ca ea să fi mers în acea zonă. În 16 ianuarie s-a auzit că o localnică ar fi auzit prin spatele grădinilor pe cineva care striga după ajutor că s-a rătăcit. Ne-am dat seama că era vorba de ea și, într-adevăr, a fost găsită într-un canal de la marginea pădurii, în satul Mărgheni, în spatele caselor de pe strada Zăvoiului. Era mâncată de animalele sălbatice. Cu toate acestea, familia a recunoscut-o. Bătrâna a fost înmormântată miercuri, ne-am implicat cu toții pentru organizarea tristului eveniment”, a povestit primarul comunei, Ion Cheroiu.

Poliția susține că nu poate fi vorba de suspiciuni de crimă în acest caz.

„În acest caz s-au sesizat vecinii că femeia lipsea de mai multe zile de acasă. S-a înregistrat dispariția ei la postul local de poliţie şi s-au efectuat acțiuni de căutare. Pe 16 ianuarie bătrâna a fost găsită decedată lângă o pădure. A putut fi identificată, Deși cadavrul a fost devorat de animale, femeia a putut fi totuși identificată. Medicul legist s-a pronunțat în acest caz în care nu sunt suspiciuni de crimă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, comisarul șef Claudia Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here