Efectele clubului Bamboo din Capitală se resimt și în Olt. Pericole „stinse” cu amenzi

Imediat după incendiul care a distrus clubul Bamboo din București, pompierii din Olt au derulat, din dispoziția ministrului Afacerilor Interne, controale în mai multe cluburi și discoteci din Slatina și Caracal. Verificările au descoperit neregului care s-au lăsat cu amenzi.

Principalele aspecte urmărite în teren au vizat obținerea autorizației de securitate la incendiu, marcarea căilor de evacuare, numărul utilizatorilor, existența planurilor de evacuare în caz de incendiu, funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucționarea căilor de evacuare, instructajul angajaților în domeniul apărării împotriva incendiilor.

Pompierii au descoperit nereguli pentru care s-au aplicat amenzi care au totalizat câtea mii de lei.

În perioada 22-23 ianuarie, din dispoziția Ministrului Afacerilor Interne, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Olt au desfășurat patru controale de prevenire la obiective din categoria cluburi și discoteci, din municipiile Slatina și Caracal. Pentru neregulile constatate, inspectorii de prevenire au aplicat patru sancțiuni contravenționale, în cuantum de 2500 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Potrivit reprezentantului ISU Olt, în paralele cu controalele preventive, pompierii din cadrul subunităților de intervenție au efectuat patru acțiuni de recunoaștere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabilii modul de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.

De asemenea, Alin Băsășteanu a precizat că astfel de controale vor continua în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here