Mai mulţi infractori urmăriţi la nivel european au fost prinşi de poliţiştii din Olt

Șase persoane pe numele cărora autorităţile din Austria au emis un mandate europene de arestare pentru comiterea unor infracţiuni de furt au fost depistați de poliţiştii din Olt. Infractorii au fost reţinuţi şi urmează să fie extrădaţi.

Cele şase persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 46 ani, din județul Olt, sunt bănuite că ar fi sustras unelte depozitate în containerele aflate pe șantierele unor firme de construcții de pe teritoriul Austriei, prejudiciul fiind de 300.000 euro. Pe numele lor, autorităţile austriece au emis mandate europene de arestare pentru comiterea unor infracţiuni de furt. Cei în cauză au fost depistaţi joi de poliţiştii olteni.

„La data de 26 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu polițiști din cadrul Polițiilor municipiilor Slatina și Caracal și Postului de Poliție Dobrosloveni, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Olt, au pus în executare 6 mandate europene de arestare, emise de autoritățile din Austria”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Persoanele căutate de autorităţile austriece au fost prezentate Parchetului Curții de Apel Craiova, care a dispus măsura reținerii pe 24 de ore, urmând a fi demarate procedurile de extrădare.

„Cei în cauză au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt”, a mai prcizat ofiţerul însărcinat pentru relaţii cu presa.

Pentru depistarea celor în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here