Ce spune Marius Oprescu despre grațiere și despre modificarea Codului Penal – VIDEO

Președintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a vorbit, joi, atât despre proiectul de lege privind grațierea, cât și despre ordonanța de modificare a Codului Penal adoptată marți seara de membrii guvernului, afirmând că în aceste zile „circulă foarte multe variante de manipulare în spațiul public”.

Marius Oprescu arată că nu este nimic în neregulă cu proiectul de grațiere, care este un proiect de lege trimis de executiv parlamentului pentru dezbatere și adoptare.

„În ceea ce privește adoptarea făcută de guvern, circulă foarte multe variante de manipulare în spațiul public și în media. În ceea ce privește grațierea, proiectul de lege a fost trimis în parlament, deci nu l-a adoptat și nu îl va adopta guvernul, e treaba parlamentului unde toată lumea are reprezentanți, pentru că fiecare din țara asta a votat cu cineva și acolo, prin proceduri parlamentare, poate fi amendat sau îmbunătățit proiectul”, a declarat președintele executiv al PSD Olt.

În privința ordonanței de modificare a Codului Penal, adoptată marți seara de membrii guvernului, Oprescu a spus că nu s-a făcut altceva decât să se respecte niște decizii ale Curții Constituționale a României. El afirmă că adoptarea ordonanței a respectat pașii normali, amintind de dezbaterea publică pe care Ministerul Justiției a organizat-o înainte de adoptarea actului normativ, comparând acest lucru cu adoptarea altor modificări ale Codului Penal pe care Guvernul Cioloș a făcut-o după ce un act normativ similar a fost doar publicat, jumătate de oră, pe site-urile Ministerului Justiției și al guvernului.

„În ceea ce privește modificările la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală, sunt niște lucruri care s-au îndreptat în baza deciiziilor CCR. Deci CCR a venit cu niște decizii pe care guvernul avea obligația să le pună în aplicare. Să nu uităm că și anul trecut au fost adoptate o serie de modificări la Codul Penal, mult mai multe decât acum, tot prin hotărâre de guvern. Acum se vorbește că au fost adoptate nu știu cum; se știa de două săptămâni, au fost manifestații. Deci s-a știut de ele, nu ca anul trecut când le-au pus la ora trei pe site-ul guvernului și pe cel al Ministerului Justiției, și la trei jumătate le-au retras. Aia a fost toată dezbaterea publică în ceea ce privește modificările de anul trecut. Deci după o dezbatere publică de jumătate de oră pe site le-au trecut golănește, și acum vin și ne vorbesc despre niște lucruri care s-au întâmplat într-un mod corect și legal. E vorba de transpunerea în lege a unor decizii ale CCR”, a afirmat Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here