Miliarde plătite pe nimic de o primărie de oraș din Olt. Curtea de Conturi a descoperit totul/DOCUMENT

Lei

Curtea de Conturi a descoperit la Primăria Balș prejudicii de peste șase miliarde de lei vechi, mare parte din bani fiind plătită pe lucruri care în realitate nu există sau fără documente justificative. Cel puțin așa reiese din raportul ultimului control derulat anul trecut de reprezentanții Camerei de Conturi Olt la primărie, dar publicității recent.

Oficialii Primăriei Balș au efectuat, la nivelul anului 2015, plăți nelegale de 159.000 de lei reprezentând contravaloarea unor servicii de salubrizare neprestate în cantitatea facturată şi plătită, potrivit raportului Curții de Conturi.

De asemenea, administrația publică a orașului a înregistrat „cheltuieli materiale reprezentând contravaloare flori, aranjamente florale şi buchete flori achiziționate şi date în consum fără documente justificative din care să rezulte modul de utilizare și locul de folosință a bunurilor”.

O altă neregulă a fost descoperită la un obiectiv de investiții la Liceul Teoretic „Petre Pandrea”; ste vorba de realizarea unei șarpante pentru care primăria a plătit unele categorii de materiale înscrise în situațiile de plată la prețuri supraevaluate, prejudiciul fiind aici de 71.000 de lei.

Efectuarea de plăți pentru lucrări de investiții neexecutate în cantitatea facturată şi plătită la obiectivul de investiții “Reparații în zona Pod Măineşti în orașul Balș, jud. Olt” a creat un prejudiciu de 181.000 de lei.

Auditorii externi au mai depistat efectuarea de cheltuieli de capital nejustificate de 110.00 de lei reprezentând contravaloarea unor lucrări neexecutate în cantitățile înscrise în situațiile de plată întocmite de constructori şi decontate de entitate la alte obiective de investiții verificate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here