Incendiu la parterul unul bloc din Slatina/Zeci de persoane și-au părăsit locuințele-FOTO/VIDEO

Un incendiu s-a produs duminică seară la parterul unui bloc din Slatina. Zeci de persoane și-au părăsit locuințele, printre cei autoevacuați numărându-se și copii. Focul ar fi pornit de la o țigară aprinsă aruncată sub contoarele electrice ale apartamentelor, acolo unde un locatar a depozitat mai multe obiecte de mobilier.  

Este vorba de Blocul 17 de pe strada Văilor, unde focul a pornit de sub contoarele electrice aflate la parterul imobilului. Știrea că la parterul blocului a izbucnit un incendiu a circulat ca fulgerul printre locatari, astfel că 30 de oameni care se aflau în cele 19 apartamente ale blocului, printre care și cinci copii, au ieșit afară cât au putut de repede.

Oamenii au ieșit imediat, speriați, din locuințe

La fața locului au ajuns în cel mai scurt timp pompierii cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoplatformă pentru intervenție şi salvări de la înălțime şi un echipaj SMURD. Salvatorii au identificat imediat sursa incendiului și au intervenit pentru lichidarea lui.

„Când pompierii au ajuns la fața locului, 30 de persoane, 25 adulte și cinci copii, se autoevacuaseră din locuințe. O persoană de sex feminin a fost asistată de echipajul de prim ajutor. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Focul a afectat nouă contoare electrice aflate la parterul blocului din cele 19 existente”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Din fericire, datorită promptitudinii pompierilor incendiul nu a provocat pagube importante şi a fost lichidat cu ajutorul mijloacelor de primă intervenție din dotarea autospecialelor.

Mai multe contoare electrice au fost distruse de flăcări

„Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la o țigară aruncată la întâmplare”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Întâi a luat foc mobilierul depozitat de un locatar sub contoarele electrice de la parterul blocului

Potrivit unor surse locale, țigara aprinsă a ajuns sub contoarele de apartament, acolo unde un locatar a depozitat mai multe obiecte de mobilier care au luat foc. În scurt timp, flăcările au cuprins contoarele electrice de deasupra.

O echipă CEZ intervine acum pentru remedierea sistemului de alimentare cu energie electrică.

Imagini: Traian Dumitru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here